Van Valisi Bilmez’den alternatif yollar ve prestij caddeler müjdesi…

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Beşyol Meydanı'na alternatif Sağlık Sokağı'nın yapımının devam ettiğini belirterek, prestij cadde projeleri kapsamında da önemli bilgiler verdi.

Van Büyükşehir 15.06.2020 13:45:04 0
Van Valisi Bilmez’den alternatif yollar ve  prestij caddeler müjdesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’na konuk olan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’ın imarda ciddi zararlar gördüğünü belirtti.

Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin Urartu Oteli'nin karşısındaki yolu Akköprü yoluna bağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyleyen Vali Bilmez, projenin bitmesiyle şehiriçi trafiğinin en az yüzde 20 ile yüzde 30 civarında rahatlayacağını belirtti.

“BEŞYOL’DAKİ TRAFİK EN AZ YÜZDE 20-30 CİVARINDA RAHATLAYACAK”
Prestij caddeler hakkında Gazeteci Türk’e bilgi veren Vali Bilmez, “Maalesef imarda kentimize ciddi zararlar vermişiz. Ak Parti’nin önünden geçen yol Akköprü’ye çıkacak. İmar planında orada yol. Ama meydan başında bir sitenin yol çekme mesafesinden 3 metre çekmesi gerekirken köşesi tam yolun kenarına gelecek şekilde yapılmış. Şimdi oradan yol götürmeye çalışırken site sakinleri haklı olarak itirazda bulunuyorlar. Bina mevzuata aykırı bir şekilde yapılmış. Geçtiğimiz günlerde o site sakinleriyle bir araya geldik. O kişiye ruhsatı vereni de, o ruhsatı alanı da Allah’a havale ediyoruz diyorlar. Alınmaması gereken bir imar izni alarak yolun bitişiğine bina yapılmış. Orada yolu inşallah en kısa sürede açacağız. Orada yol yapımında çok sıkıntı çekeceğiz ama sağ olsun oradaki mülk sahipleri de bize yardımcı oldu. Bu yol açıldıktan sonra Beşyol’daki trafik en az yüzde 20 ila yüzde 30 civarında rahatlayacak. Eski Araştırma Hastanesi'nin arkasındaki Uzun Sokak vardı. Onu da İpekyolu Belediyemiz ile birlikte çözdük. Oda ciddi bir rahatlama sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET CADDESİ’NİN ASFALTINI YENİLEYECEĞİZ”
Van’da bu yıl kış mevsiminin çetin geçtiğini ve bundan kaynaklı bazı yollarda bozulmaların meydana geldiğini belirten Vali Bilmez, “Tabi bilindiği gibi bu yıl çok çetin bir kış geçirdik ve bundan dolayı bazı yollarımız bozuldu. Cumhuriyet Caddesi’nin asfaltını yenileyeceğiz. Maraş Caddesi’nin hem kaldırımlarını hem de yolunu yeniden yapacağız. Birde Cumhuriyet Caddesi’nin devamı olan Soydan ve Sebze Hali Kavşakları arasındaki yolda yenileme çalışması yapacağız. Milli Egemenlik Caddesinde de yenileme çalışmaları devam ediyor. Bizim ihalelerimizin hepsi kamu ihale kurumuna kayıt olunarak açık yapılmakta ve hepsi de e-ihale ile yöntemiyle şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Bundan sonrasında bize düşen ise denetimlerde taviz vermemek. Geçmişte belediyede bu konuda ciddi sıkıntılar yaşandı. Belediyelerin bazı masrafları müteahhitlerden karşılanmış. Buda denetimlerde müteahhitlerin naz yapmalarına sebep olmuş” dedi.

“STANDARDA UYGUN OLMAYAN YOLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Göreve başladıkları günden bu yana kimseden yardım ve bağış talep etmediklerini söyleyen Vali Bilmez, “Biz geldiğimiz günden beri ne Vanspor için, ne belediye için, ne bir okul için, ne bir hayır kurumu için belediyeye işi düşenden 1 lira bağış, yardım talep etmedik. Eğer talep eden olursa haberim olsun onun gereğini yapacağım dedim. Bir Vanlı hemşehrimiz Vanspor’a yardım veriyorsa biz bununla gurur duyarız. Ama işi belediyeye düştüğü için, belediyeden ihale aldığı için hiç kimseye Vanspor’a yardım yap demedik ve buna asla müsaade etmeyeceğiz. Kesinlikle belediyede işi olanlardan bir şey talep etmeyeceğiz. Kırımlarımız yüzde 35-45 civarında. Çok kırım yapılması belki iyidir ama mutlaka işin de sözleşmeye uygun yapılması gerektiğini belirtiyoruz. Yapılan yollarda hem vatandaşlarımızın müfettiş olmasını hem de kendimiz kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Standarda uygun olmayan yola müsaade etmeyeceğiz. 2 yıl önce dökülen birçok sıcak asfalt sökülmüş. Bunun için biz vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlılık istiyoruz. Bu yıl yol onarım işinde işçilik kısmını satın alacağız, asfalt üretme kısmını biz kendimiz yapacağız ki malzemeden çalma olmasın” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler: