Tarih: 13.06.2020 14:56

Van Valisi Bilmez ’den su müjdesi: Sular bugün verilecek

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL 

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programına dün konuk olan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van il merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 1500 metreküplük isale hattında yaşanan arızadan kaynaklı zorunlu su kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Bilmez, isale hatlarındaki arızaların giderildiğini belirterek, suyun Cumartesi günü akşam saatlerinde verileceğini ifade etti.

Edremit ilçe merkezi, Köprüler, Köklü, Dönemeç, Çayırbaşı, Mülk, Andaç, Uğurveren, Yenimahalle, Enginsu, Gölkaşı, Çiçekli, Dilkaya, Kıyıcak, Yeni Cami, Eski Cami, Eski TOKİ, Elmalık, Köşk, Doğanlar, Süphan, Ayazpınar mahalleleri, Bakacık sahil yolunda yaşanan 5 günlük su kesintisi, arızaların giderilmesiyle bu akşam sona eriyor. 

“BU AKŞAM SULAR VERİLMEYE BAŞLAYACAK”
1500 metreküplük isale hattında yaşanan arızalarla ilgili bilgi veren Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Edremit ilçesi Yeni Mahalle İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan ve Van il merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 1500 metreküplük isale hattımızda daha önce sızma şeklinde iki patlağımız vardı. Bu patlaklardan birinde arıza büyüdü. Van kent merkezi bin 500’lük ve 2 binlik iki ayrı hattan beslenmektedir. Burada iki ayrı hattımız bulunmaktadır. Bin 500’lük hatla daha fazla Edremit civarını besliyoruz. Burada çalışma yapabilmek için oradaki suyu boşaltmamız gerekiyordu. Buda neredeyse bir günümüzü aldı. Oradaki basıncı düşürdük ve arızayı giderdik. Basıncı düşürmüşken isale hattındaki ikinci büyük arızayı da yaptık. Bundan daha küçük başka arızalar da vardı. Bunların hepsi giderildi ve betonları döküldü. Şuan betonların donmasını bekliyoruz.  Cumartesi günü akşam saatlerinde inşallah sular verilecek. Su kesintisi sırasında vatandaşlarımızdan suyu tasarruflu kullanmaları ve bahçe sulaması yapmamaları konusunda talebimiz oldu. Çünkü su seviyesinin düşük olmasından dolayı Edremit’teki konutların bazılarında 2’nci katına kadar su giderken üst katlara su gitmiyordu. Vatandaşımızın daha az mağdur olması için elimizden gelen tüm çabayı gösterip  kesintiden itibaren gece gündüz 24 saat çalışma esasına göre oradaki ekiplerimiz çalışmayı sürdürdü.  Tüm arızalar tamir edilerek giderildi. İnşallah bu akşam sular verilmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

VASKİ'NİN YAPTIĞI ARIZA ÇALIŞMALARI
Yapılan arıza çalışması ile ilgili VASKİ yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, Gürpınar, Edremit, Van Karayolu güzergahından gelen hattaki arızaların giderilmesi ile karayolu da muhtemel bozulmalardan kurtarılmış oldu. 24 saat esaslı çalışmasıyla VASKİ ekiplerinin 3 günde bitirdiği arızaların, yıllardır sızıntı şeklinde karayolunu tehdit ettiği, arızanın büyümesiyle acil kesintiye gidildiği kaydedildi. Salı günü sabah saatlerinde başlayan çalışmada ilk 24 saat içinde hat içindeki suyun boşaltma işlemleri yapıldı. Sonraki 24 ve 48 saatte iki büyük arıza başarılı bir şekilde giderildi. 46 km uzunluğundaki isale hattında, toplam 72 saat süren ve Perşembe gece giderilen bu iki büyük arıza dışında, eski TOKİ çelik hattında boru değişimi, 2 adet köy bağlantısı değişimi, 1 adet tahliye vanası değişimi ve 3 adet vantuz noktası tamiratı yapıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —