Van Valisi Bilmez'den çığ açıklaması

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan ve Şubat ayında Van’ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ felaketine değinen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili

Van Büyükşehir 13.06.2020 03:00:14 0
Van Valisi Bilmez'den çığ açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şubat ayında Bahçesaray’da meydana gelen çığ felaketiyle ilgili önemli bilgiler verdi. 

Bahçesaray ilçesinde meydana gelen, 41 kişinin hayatını kaybetmesine ve 75 kişinin de yaralanmasına neden olan çığla ilgili açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, acı bir travma yaşadıklarını belirtti. Vali Bilmez 2020 yılında Van’a son 30 yılın en yoğun karının düştüğünü ifade etti.  

“BİZ İKİ CANI KURTARMAK İÇİN UĞRAŞIRKEN 36 CAN DAHA VERDİK"
2020 yılı Van’ın çok acılar yaşadığı bir yıl olduğunu belirten Vali Bilmez, “Bu yıl son 30 yılın en yoğun kar yağışına şahit olduk. Hem ulaşımda, hemde insanların sağlığı konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntıları en azami şekilde hissettirmek için gece gündüz çalıştık. Bütün belediyelerimiz, karayolları, jandarmamız, askeri helikopterlerimiz, sağlık personellerimiz, UMKE ekiplerimiz hepsi seferber oldu. O süreci iyi atlattığımızı düşünüyorum. Talihsiz iki olay yaşadık. Bahçesaray’a gitmekte olan bir minibüsün karayollarına ait bir iş makinesiyle birlikte 12 kişi çığ altında kaldı. Oradan 7 kişi sağ kurtarılırken, 5 kişi hayatını kaybetti. İlk gün çığ altından çıkarılamayan 2 vatandaşımızı ikinci gün aramaya giden kurtarma ekiplerimiz bölgede çalışmalarını yürütürken bir çığ daha geldi ve çığda da 36 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu bize gerçekten acı veren bir olaydı. Biz iki canı kurtarmak için uğraşırken 36 can daha verdik. Bunların 11’i bu bölgede subay, astsubay, uzman çavuş, güvenlik korucusu, itfaiye erlerimiz vardı, sivil vatandaşlar ve Turkcell baz istasyonu personelleriydi. Çünkü orada telefonlar çekmiyordu. Seyyar baz istasyonun kurulmasıyla daha rahat çalışmaya başladık. Böyle acı bir travma yaşadık. 1 itfaiye erimiz Mehmet Can adında kardeşimize maalesef ulaşılamadı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları yapılamayacak duruma geldi. Biz her hafta AFAD, UMKE, Meteoroloji, Karayolları ekipleri bölgede keşif yapıp çalışma imkanı var mı, yok mu keşifleri yaptı. Hatta bunların bir kaçına bizzat katıldım. Bölge müsait olmadığı için bu kardeşimizi 1 ay sonra çığın altından çıkarabildik. Hepsine tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem