Van Park AVM'de son durum nedir? Park AVM'nin akıbeti ne olacak?

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez 2012 yılında ihalesi İl Özel İdaresi tarafından yapılan fakat sürekli sorun yumağı haline gelen Park AVM için önemli bilgiler vererek, Park AVM’de belediyeye ait olan

Van Büyükşehir 19.06.2020 08:45:04 0
Van Park AVM'de son durum nedir? Park AVM'nin akıbeti ne olacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van FM’de Gazeteci Ziya Türk’ün sorularını yanıtlayan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 9 yılda tamamlanan fakat bir türlü sorunları çözülemeyen Park AVM hakkında önemli bilgiler verdi. 

“DÜKKÂNLARI 2,5 YIL KİRAYA VERDİK AMA BİR LİRA PARA ALAMADIK”
Park AVM’deki sorunları açıklayan Vali Bilmez, “Park AVM 2012 yılında İl Özel İdaresi tarafından ihale edilmiş. Ama bugüne kadar gelen yönetimler sürekli sürüncemede bırakmasından dolayı geçen dönem Sayın Murat Zorluoğlu tarafından bunu ayağa kaldırmak için ciddi bir çalışma yapılmış. Müteahhit burayı bitirecekti ve AVM mantığı içerisinde işletilecekti. Belediye kendi dükkanlarını o anlamda ihaleye çıkardı, bir firma kiraladı. Yaklaşık 2,5 yıl geçmesine rağmen bu firma 1 lira kirasını ödemedi. Bu kirayı ödemediği için ikaz ettik. Bir türlü yanaşmadılar. Bir takım eksiklikler giderilmediğinden dolayı AVM tam çalışamadı dediler. Onlara dedik bazı dükkânları kiraya vermişsiniz ve bunlardan para da almışsınız. Gelin uzlaşmaya gidelim dedik. İşlettiğiniz dükkânların kirasını ödeyin, işletmediğiniz dükkânların kirasında da uzlaşmaya gidelim dedik. Maalesef bizi 6 ay gibi bir süre oyaladılar. Bugün çözeriz, yarın çözeriz dediler. Birçok kişiyi devreye soktular. Noter aracılığı ile ihtarname çekerek sözleşmesini feshettik. Daha sonra orada bir yönetim oluşturduk. Geçmişten kalan borçlar vardı.” dedi.

“SGK’YA BU DÜKKÂNLARIMIZI SİZE BORCUMUZA KARŞILILIK VERELİM DEDİK”
Park AVM’de bulunan mülklerini 350 milyon TL’lik borca karşı SGK’ya vermek istediklerini belirten Vali Bilmez, “Bu dükkânları 2,5 yıl kiraya verdik ama bir lira para alamadık. Bizde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bizim size 350 milyon lira civarında borcumuz var ve her ay bizden kesiliyor. Gelin bu dükkânlarımızı size borcumuza karşılılık verelim dedik. Onlardan bir ekip geldi değerlendirme yaptı. Daha sonra özel değerlendirme firması gelsin dediler. Oda pandemi sürecine girdi ve sonuçlanmadı. Piyasa değerinin üzerinde veya piyasa değerine yakın bir fiyat teklif edilirse biz bunu SGK’daki borçlarımıza karşı kabul edeceğiz. Ama burada uzlaşmaya varamazsak biz dükkânlarımızı satışa çıkartacağız. Biz dükkânları işletmekten ziyade dükkânları satışa çıkarıp Van Park AVM'nin tamamıyla özel mülk mantığı içerisinde yürütülmesini istiyoruz. Oradaki mülk sahipleri ortak giderin belediye tarafından ödenmesini istiyor. Bu bina ortak bir binadır. Herkes kendi payına düşeni ödemek zorundadır. Belediye de kendi payına düşeni ödüyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem