Van Büyükşehir'den Sağlık Sokak'ta hummalı çalışma

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Hastane Caddesi ile Akköprü Yolu’nu birbirine bağlayacak olan Sağlık Sokağı’nda çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Sağlık Sokağı’nda çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı.

Van Büyükşehir 4.08.2020 20:57:07 0
Van Büyükşehir'den Sağlık Sokak'ta hummalı çalışma
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Hastane Caddesi ile Akköprü Yolu’nu birbirine bağlayacak olan Sağlık Sokağı’ndaki alternatif yol çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Sağlık Sokağı’nın hizmete girmesiyle birlikte Beşyol trafiğinin daha akıcı hale gelmesi bekleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Sağlık Sokağı’nda yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık olarak 1 ay sonra hizmete açılması beklenen yol, şehiriçi trafiğini büyük bir ölçüde rahatlatacak. 

İstinat duvarında büyük bir bölüm tamamlanırken, çalışmalar hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Sağlık Sokağı’nın bitmesiyle şehiriçi trafiğinde en az %20-%30 civarında rahatlama bekleniyor.

VALİ BİLMEZ SAĞLIK SOKAĞI İÇİN NE DEMİŞTİ?
Gazeteci- Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp, sunduğu Van’da Gündem Programına konuk olan Vali Bilmez, “Ak Parti’nin önünden geçen yol Akköprü’ye çıkacak. İmar planında orada yol. Ama meydan başında bir sitenin yol çekme mesafesinden 3 metre çekmesi gerekirken köşesi tam yolun kenarına gelecek şekilde yapılmış. Şimdi oradan yol götürmeye çalışırken site sakinleri haklı olarak itirazda bulunuyorlar. Bina mevzuata aykırı bir şekilde yapılmış. Geçtiğimiz günlerde o site sakinleriyle bir araya geldik. O kişiye ruhsatı vereni de, o ruhsatı alanı da Allah’a havale ediyoruz diyorlar. Alınmaması gereken bir imar izni alarak yolun bitişiğine bina yapılmış. Orada yolu inşallah en kısa sürede açacağız. Orada yol yapımında çok sıkıntı çekeceğiz ama sağ olsun oradaki mülk sahipleri de bize yardımcı oldu. Bu yol açıldıktan sonra Beşyol’daki trafik en az %20-%30 civarında rahatlayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem