Van Büyükşehir Belediyesinin kar ordusu görev başında

Van Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını 580 personel ve 187 iş makinesiyle gerçekleştiriyor.

Van Büyükşehir 24.12.2020 13:59:32 0
Van Büyükşehir Belediyesinin kar ordusu görev başında
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.12.2020 13:59

Van Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını 580 personel ve 187 iş makinesiyle gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda merkez ve 13 ilçede yaklaşık 6 bin kilometre yol ağında 580 personel, 187 iş makinesi ile 17 şantiye, 23 ekiple gece gündüz demeden zorlu coğrafyaya rağmen karla mücadele eden ekipler, açılmadık yol bırakmıyor. Kurtarma çalışmalarında da ön saflarda yer alan Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, birçok hastanın zamanında hastaneye yetiştirilmesine de vesile oluyor. Yollarda mahsur kalan vatandaşların da yardımına koşan ekipler yaşanacak büyük tehlikelerin önüne geçmiş oluyor.

85 kilometre kaldırım ağı

Yüksek rakımlarda amansız mücadele eden ekipler şehir merkezinde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Park Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Cumhuriyet, Kazım Karabekir, Milli Egemenlik, Defterdarlık, Hacıbekir, Hastane, İkinisan, Sıhke ve Zübeyde Hanım caddelerinde kar temizleme çalışması yapıyor. 85 kilometrelik merkez kaldırım ve yol ağını kazalara neden olmamak için süratle temizliyor.

5 bin ton tuz kullanacak

Geçen yıl içerisinde kentte son 26 yılın rekor kar yağışı yaşanırken, Van Büyükşehir Belediyesi sadece şehir merkezinden 15 bin kamyon ile 176 bin metreküp kar taşıdı. Dondurucu soğukların da yaşandığı kentte 4 bin ton tuz kullanıldı. Bu yıl içinde işini şansa bırakmayan Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede kullanılmak üzere 5 bin ton tuzu kullanılmak üzere ihale usulü ile satın aldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ