Van bu yıl tarımda ne durumda?  Pandeminin tarım üretimine etkisi nasıl oldu?

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın konuğu olan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, pandemi sürecinde Vanlıların daha çok tarıma eğildiğini söyledi.

Van Büyükşehir 15.06.2020 13:32:34 0
Van bu yıl tarımda ne durumda?  Pandeminin tarım üretimine etkisi nasıl oldu?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci Ziya Türk’ün sorularını yanıtlayan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yaptıkları araştırmaya göre Vanlıların bu yıl bağ, bahçe ve ekim işine daha çok eğildiğini söyledi. Vali Bilmez, Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu ve Edremit Belediyeleri olarak vatandaşlara ciddi anlamda destekler verdiklerini belirtti.

Balkonlardaki saksıların dahi boş bırakılmaması gerektiğini belirten Vali Bilmez, Van Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma çok önem verdiklerini ve bunun için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Vali Bilmez, Van’ın tarımda ve hayvancılıkta tekrar eski günlerine kavuşmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 

“TARIMA CİDDİ ANLAMDA AĞIRLIK VERİYORUZ”
Van Büyükşehir Belediyesi olarak 200 binin üzerinde fide dağıttıklarını belirten Vali Bilmez, “Bu yıl Van’daki izlenimim de diğer illerle de görüştüğümüzde bu yıl bağ, bahçe ve ekim işine vatandaşlarımızın daha çok eğildiğini, iklim koşullarında bu anlamda daha uygun olduğunu görüyoruz. İnşallah bu sene ürün konusunda geçmiş yıllardan çok daha iyi bir noktada oluruz. Balkondaki saksıyı bile boş bırakmamamız gerekiyor. İpekyolu, Edremit Belediyeleri de biz de bu anlamda ciddi destekler sunduk. 200 binin üzerinde fide dağıtımını yaptık. 5 binin üzerinde ağaç fidesi dağıttık. Çatak’ta bazı köylerimizde fıstık aşılaması yaptık. Geçtiğimiz yıl hazırladığımız ağaçları bu yıl inşallah Temmuz ayında aşılayacağız. Bu yılda üç farklı mahallede ciddi bir çalışma yapıldı" dedi

"VAN TARIM VE HAYVANCILIKTA ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK"
Van'ın tarım ve hayvancılıkta eski günlerine kavuşması için her türlü desteğin verildiğini belirten Vali Bilmez, "Bu yıl tarım konusunda DAP’tan ciddi destekler alıyoruz. İş makinelerimizi de Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığının emrine verdik. Şuan 13 ilçemizin tümünde imkanlar dahilinde çalışmalar devam ediyor. Bazen bir köyün kalında biriken toprağı alıyoruz, birinin kanalını yapmaya çalışıyoruz, yayla yolunu yapmaya çalışıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda tarıma destek veriyoruz. Tarım sektörü belediyenin zorunlu görevlerinden değildir. Ama yapabileceği alanlar içerisinde bulunmaktadır. Ama tarıma ciddi anlamda ağırlık veriyoruz. 350 kilometreye yakın kanal temizledik. 70 kilometreye yakın kanal tamir ettik. 3 mahallemizde sulama kanalı yapılıyor şuan. Hem demir, hem beton sıvat desteği verdik. Vatandaşlarımızın bütün taleplerini bin anda karşılama imkanımız yok ama bizde imkanlarımız doğrultusunda onların yanında olduğumuzu verebildiğimiz desteklerle ortaya koyuyoruz. Hayvan sulaması için geçtiğimiz yıl 13 mahallemizde sondaj vuruldu. Güneş enerjisi ile o kuyuların çalışmasını sağladık. Yine farklı mahallelerimizde benzer çalışmalarımız var. Hem hayvan sulaması için hem de tarım sulaması için imkanlarımız doğrultusunda destek olmaya çalışıyoruz. Erciş Üzümü ve Çubuk Fidan yetiştirilmesi konusunda ciddi çalışmalarımız oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem