PKK terör örgütünü güçlü göstermek isteyenlerin “Van Büyükşehir Belediyesi'ne bombalı saldırı” yalanı

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yüzlerce metre uzaklıkta patlayan çakmak tüpünü, “Van Büyükşehir Belediyesi'ne Bombalı Saldırı” diyerek yalan haber yaptıran PKK yandaşları, yok olmak üzere olan PKK terör örgütünü Van’da

Van Büyükşehir 18.06.2020 01:56:15 0
PKK terör örgütünü güçlü göstermek isteyenlerin “Van Büyükşehir Belediyesi'ne bombalı saldırı” yalanı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.06.2020 01:56

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta düzenlediği Pençe Kaplan operasyonu kapsamında, Haftanin bölgesinde, savaş uçakları, helikopterler, sihalar, ihalar ve komando birlikleri ile eş güdüm içerisinde yürütülen harekâttan fiziki zayiat, terörist kaybı ve psikolojik olarak büyük darbe alan, kandildeki ve bölgedeki inleri başlarına yıkılan PKK terör örgütünü, Van’da güçlüymüş gibi göstererek algı oluşturmak isteyen PKK yandaşları,  “Van Büyükşehir Belediyesi’ne bombalı saldırı” başlığı ile yalan haber yaptırdı.

Operasyonun devam ettiği süreçte eş zamanlı olarak Van'da "Van Büyükşehir Belediyesine bombalı saldırı" yalan haberinin yapılmasını değerlendiren güvenlik uzmanları, yapılan haberi PKK'ya destek olarak yorumladı. 

BELEDİYEYE YÜZLERCE METRE UZAKLIKTA ÇAKMAK TÜPÜ PATLADI
Edinilen bilgiye göre, Van Büyükşehir Belediyesi’nin yan tarafında bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun bulunduğu sokakta bir evin önünde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çakmak tüpü patlatıldığı belirlendi. 

YALAN HABER İLE PKK TERÖR ÖRGÜTÜ VAN’DA GÜÇLÜ ALGISI OLUŞTURMAK İSTEDİLER
Van Büyükşehir Belediyesi’nden yüzlerce metre uzaklıkta meydana gelen çakmak tüpü patlamasını “Van Büyükşehir Belediyesi’ne bombalı saldırı” diyerek haberleştilmesini sağlayan PKK terör örgütü yandaşları, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımla, ‘PKK terör örgütü Van’da güçlü algısı’ oluşturmaya çalıştı. 

PKK YANDAŞLARI YALAN HABERLER İLE VAN’IN GELECEĞİNE SALDIRDI
PKK yandaşları yaptırdıkları yalan haber ve oluşturmaya çalıştıkları algı ile bir yandan terör örgütünü güçlü göstermeye, diğer yandan da Van’ın huzurunu, ticaretini, turizmini ve ekonomisini baltalamaya çalıştı.

Olmayan bir saldırıyı, Van Büyükşehir Belediyesi’ne yapılmış gibi gösteren PKK yandaşları, aslında Van halkının bugününe ve geleceğine saldırdı. 

PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ GÜÇLÜ GÖSTERMEK İSTEYEN YANDAŞLAR DEŞİFRE OLDU
Van Büyükşehir Belediyesi'ne ne bombalı, ne de başka bir şekilde saldırı olmadı. Van Büyükşehir Belediyesi'ne yüzlerce metre uzaklıkta patlayan çakmak gazı tüpünü “Van Büyükşehir Belediyesi'ne bombalı saldırı” diyerek yalan haber yaptıran PKK terör örgütü yandaşlarının yalanı ortaya çıktı.

Yaptırdıkları yalan haberle TSK’nın yaptığı Pençe Kaplan operasyonları sonucunda dağılma noktasına gelen PKK terör örgütünü, Van’da güçlü göstermek isteyenlerin yalanı elinde patladı. Yalan haberleri ile PKK terör örgütünü Van’da güçlü gösteremeyen yandaşlar, kendilerini de deşifre etti. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

YALAN HABERİN YAYINLANDIĞI YAYIN ORGANLARI

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ