HDP'li Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine Kayyum atandı iddiaları doğru mu?

HDP'ye yakın haber sitelerinde İçişleri Bakanlığı’nın, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyum atadığı iddia edildi. Ancak ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, ne de içişleri bakanlığı intern

Van Büyükşehir 19.08.2019 04:16:33 0
HDP'li Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine Kayyum atandı iddiaları doğru mu?
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP'ye yakın haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yer alan haberlerde, HDP'li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atandığı iddia edildi. Sözkonusu haberlerde "İçişleri Bakanlığı’nın, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyum atadığı iddia edilmesinden sonra İçişleri Bakanlığı’ndan kayyum açıklaması geldi. Yapılan açıklamaya göre Diyarbakır, Mardin ve Van illerinin büyükşehir belediyelerine kayyum atandı. Alınan belediye başkanları yerine belediye başkan vekilleri görevlendirildi" iddiaları yer aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanmayan ve İçişleri bakanlığı https://www.icisleri.gov.tr/ adresinde yer almayan ve içişleri bakanlığı tarafından yapıldığı iddia edilen, kaynağı belli olmayan aşağıdaki sözde açıklama haberlere dayanak olarak gösterildi. 

HDP'Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI "BİZE GELEN BİR TEBLİĞ YOK"
Akşam saatlerinde, haklarında yürütülen soruşturmalar gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü görevden uzaklaştırdığı, yerlerine kayyum atadığı iddiası gündeme geldi. Bu konudaki bir bilgi notu da çeşitli Twitter hesaplarından paylaşıldı.

Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları ise kendilerine bilgi gelmediğini aktardı. “Gazete Fersude” adlı internet sitesine konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı, “Bu saatte tebliğ gelmez. Teyit ettirebileceğimiz bir yer yok. Durumu takip edeceğiz.” dedi.

KAYYUM ATANACAK BİLGİSİNİN YAYILMASINA NEDEN OLAN KİŞİ ÖZÜR DİLEDİ
Kayyum atamaları ile ilgili iddialara gece 01.00'de yayımladığı bir twitter mesajı ile kesinlik kazandırdığı söylenen Altan Sancar daha sonra yaptığı bir düzeltmeyle özür diledi.
Altan Sancar, gece 02.19'da yayımladığı özür mesajında iddianın sosyal medyada yayılması üzerine kendisine uzun süredir güvenilir bilgiler sağlayan bir kaynak ile yaptığı görüşmede 'Bakanlıkta HDP'li belediye başkanları için strateji konuşuluyor' bilgisini aldığını, görüşmenin ilerleyen aşamasında kaynağının kendisine 'Basına yansıyan açıklama resmi değil, ancak uzaklaştırma söz konusu' bilgisini iletmesinin ardından "refleks ile" bu bilgiyi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığını anlattı.

"Daha önce yanıltmayan kaynağıma güvenerek verdiğim bu bilginin doğruluğunu başka bir kaynaktan teyit etmeden sizlerle paylaşmış olmam, uzun süredir hassasiyet ile yürüttüğüm mesleğimle bağdaşmamıştır" diyen Sancar, tüm kamuoyundan, haberin taraflarından ve meslektaşlarından özür diledi.

Öte yandan Altan Sancar böylece içişleri bakanlığından güvendiği bir kaynağın kendisine 'kayyum atanacak' bilgisini verdiğini teyid etmiş oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem