HDP’li Van Büyükşehir’de personele maaş zulmü devam ediyor

11 Nisan 2019’da Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, personel maaşlarından 15 Mayıs 2019 tarihinde kesinti yaparak başlattığı zulmü, 15 Haziran 2019 maaşlarından da kesinti yaparak dev

Van Büyükşehir 20.06.2019 22:23:38 0
HDP’li Van Büyükşehir’de personele maaş zulmü devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

11 Nisan 2019’da Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, personel maaşlarından 15 Mayıs 2019 tarihinde kesinti yaparak başlattığı zulmü, 15 Haziran 2019 maaşlarından da kesinti yaparak devam ettirdi. 

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN’DAN ÇALIŞANA MAAŞ ZULMÜ
Göreve başladığı günden bu yana yapılan sendika değiştirme baskıları ve personel sürgünleri ile gündemden düşmeyen Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, şimdi de personel maaşlarından 2 aydır yaptığı kesinti ile yeni bir zulme daha imza atıyor. 

15 NİSAN 2019’A KADAR DÜZENLİ ÖDENDİ
Van Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan 490 memur, 209 sözleşmeli ile VASKİ’de çalışan 83 memur ve 43 sözleşmeli olmak üzere 823 personele bin 400 lira tutarındaki sosyal destek primleri toplu iş sözleşmesi gereği her ay maaşları ile birlikte düzenli ödeniyordu. 

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN 2 AYDIR SOSYAL DESTEK PRİMLERİNİ ÖDEMİYOR
Göreve başladıktan sonra 15 Mayıs 2019 tarihindeki Mayıs maaşları ile 823 personele ödenmesi gereken bin 400 lira tutarındaki sosyal destek primlerini ödemeyen HDP’li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan,  15 Haziran 2019 tarihindeki Haziran maaşları ile de ödemedi. 

BELEDİYE TARİHİNE ÇALIŞANLARA ZULMEDEN BAŞKAN OLARAK GEÇECEK
2 aydır 823 personelin aylık bin 400 lira olan sosyal destek primlerini ödemeyen HDP’li Başkan Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediyesi tarihine personelin maaşına göz diken ve maaş zulmü yapan kişi olarak geçmeye hazırlanıyor. 

HDP ise seçimi kazandığı belediye personeline zulmeden parti olarak Van Büyükşehir Belediyesi tarihine geçecek.

ÖDENMEYEN SOSYAL DESTEK PRİMLERİ ÜZERİNDEN SENDİKA DEĞİŞTİRME BASKISI
Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, yetkili sendika olan Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yapmıyor. Sendika yetkilileri ile masaya oturmayan Bedia Özgökçe Ertan, sözleşme imzalayarak çözüm üretmek yerine, sözleşmeyi sürüncemede bırakarak sorun üretiyor.

823 personelin sosyal destek primlerini 2 aydır ödemeyen ve yetkili sendika olan Bem-Bir-Sen ile sözleşme imzalamayan Bedia Özgökçe Ertan, personele “Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen’den istifa edip KESK’e Bağlı Tüm-Bel-Sen’e geçmezseniz, bu mağduriyeti yaşamaya devam edersiniz” mesajı veriyor. 

KESK’İN SENDİKA DEĞİŞTİRME BASKISI DEMOKRATİK HAKMIŞ!..
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan Van Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan olarak göreve başladığı günden itibaren personele sendika değiştirme baskısı yapılmaya başlanmıştı. Gerçekleşen sendika değiştirme baskısını, 13 Nisan 2019 tarihli “Van Büyükşehir’de HDP’li Özgökçe’den ikinci icraat; Personele sendika baskısı” başlıklı haber ile kamuoyuna duyurmuştuk. 

Daha sonra KESK ve haberde isimleri yer alan Terör Örgütü PKK/KCK irtibat ve iltisak iddiası ile KHK ile ihraç edilen Eylem Uca, Şükrü Kaçıcı ve İbrahim Özkan, Van Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

KESK BÜYÜKŞEHİRDE YÖNETİM BASKISI İLE ÜYE ÇOĞUNLUĞUNU YAKALADI
Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın göreve başlaması ile başlayan sendika değiştirme baskısı meyvesini verdi.

Edindiğimiz bilgiye göre Van Büyükşehir Belediyesi’nde HDP’li Bedia Özgökçe Ertan Başkanlığa başladığı tarihde KESK’e Bağlı Tüm- Bel – Sen’in Van Büyükşehir Belediyesi’ndeki üye sayısı 200’ün altındaydı. Şimdi ise 300’e yaklaştı. 

KESK VE KHK İLE İHRAÇ EDİLEN YÖNETİCİLERİNE HODRİ MEYDAN
Yaptığımız haberle, sözde demokratik sendikal örgütlenme haklarını kullanmalarına engel olduğumuz gerekçesi ile suç duyurusunda bulunan, KESK ve KHK ile ihraç edilen Eylem Uca, Şükrü Kaçıcı ve İbrahim Özkan’a çağrıda bulunuyoruz. 

31 Mart 2019 tarihindeki üye sayınız ile Van Büyükşehir Belediyesi’nde HDP’li Bedia Özgökçe Ertan’ın Başkan olarak göreve başladığı günden 21 Haziran 2019 tarihine kadar ulaştığınız üye sayınızı açıklayın. 

Van kamuoyu, hukukiliğinizi, şeffaflığınızı, dürüstlüğünüzü ve demokratlığınızı görsün. 
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem