HDP’li Van Büyükşehir’de Mustafa Avcı’dan işçi ve emek düşmanlığı

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Mustafa Avcı, kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde kullandığı eş başkanlık sıfatıyla işçileri sürgün tehdidi ile baskı altına almaya çalışıyor.

Van Büyükşehir 20.06.2019 14:05:46 0
HDP’li Van Büyükşehir’de Mustafa Avcı’dan işçi ve emek düşmanlığı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Mustafa Avcı, kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde kullandığı eş başkanlık sıfatıyla işçileri sürgün tehdidi ile baskı altına almaya çalışıyor. 

HDP’Lİ MUSTAFA AVC’NIN SIFATI VE YETKİSİ NEDİR?
Edinilen bilgiye göre, sadece Belediye Meclis Üyesi sıfatı ve görevi olan HDP’li Mustafa Avcı, Van Büyükşehir Belediyesi’nde yetkisi ve görevi olmayan birçok konuda yetki kullanıp talimatlar verdiği belirtildi. 

Kendisini Van Büyükşehir Belediyesi’nin billboard ilanlarında, belediyenin kurumsal sitesi ve sosyal medya hesapları ile  basın açıklamalarında, kişisel sosyal medya hesaplarında Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı olarak tanımlayan, ancak eş başkan olarak hiçbir evrakı imzalamayan, talimatlarını sözlü olarak veren HDP’li Mustafa Avcı, hukuksuz makam ve sıfat kullanmaya devam ediyor.

HDP’Lİ MUSTAFA AVCI’DAN İŞÇİ VE EMEK DÜŞMANLIĞI
Kanunsuz yetki ve makam kullanarak kamu hukukunu çiğneyen HDP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Avcı, şimdi de işçi ve emek düşmanlığı yapmaya başladı. 

Van Büyükşehir Belediyesi’nde emeklilik hakkı kazanmış, ancak emekliye ayrılması durumunda maaşlarında yaklaşık bin 500 lira azalma olacağı için çalışmaya devam eden 220 civarında işçi bulunuyor. 

Üniversitede okuyan çocuklarının masraflarının ağır olması veya evlenecek çağda çocuklarının bulunması nedeniyle maddi sıkıntı yaşamamak için emekliye ayrılmayıp çalışmaya devam eden içiler, sürgün tehdidinde bulunan HDP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Avcı’nın baskısı ile karşı karşıya kaldı. 

HDP’Lİ MUSTAFA AVCI’DAN İŞÇİLERE SÜRGÜN TEHDİDİ İLE EMEKLİLİK BASKISI
Kendisini Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı olarak tanımlayan ve kanunsuz olarak oluşturulan makamı işgal eden Mustafa Avcı’nın, farklı birimlerde çalışan 100’e yakın işçiyi makamına çağırarak sürgün yapmakla tehdit ettiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre makamına çağırdığı işçilere, “İzne ayrılın, izin dönüşü de emeklilik dilekçelerinizi verip emekliye ayrılın. Aksi halde sizi Başkale’ye veya diğer ilçelere sürgüne göndeririz” diyerek tehdit ettiği iddia edildi.

HDP’Lİ BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN, MUSTAFA AVCI’NIN KANUNSUZLUKLARINA NEDEN GÖZ YUMUYOR?
Seçim çalışmalarında, hak, emek, emekçi, eşitlik, özgürlük, katılımcılık kavramları ile göz boyayan HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Belediye Meclis Üyeliği dışında kanuni ve hukuki hiçbir sıfatı ve yetkisi bulunmayan Mustafa Avcı’nın işçileri farklı zamanlarda makamına çağırıp, sürgün ile tehdit edip emeklilik baskısı uygulamasına neden göz yumuyor?
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler: