HDP’li Özgökçe esnaf ile seyyarı karşı karşıya getirmek mi istiyor?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, UKOME kararı ile Cumhuriyet Caddesi’ni Ramazan ayı boyunca iftardan sonra 20.00 ila 03.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatarak seyyar semavercilere, dürümcülere

Van Büyükşehir 17.05.2019 00:04:11 0
HDP’li Özgökçe esnaf ile seyyarı karşı karşıya getirmek mi istiyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, UKOME kararı ile Cumhuriyet Caddesi’ni Ramazan ayı boyunca iftardan sonra 20.00 ila 03.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatarak seyyar semavercilere, dürümcülere ve kebapçılara açtı. Uygulama, esnaf ve seyyar gerginliğine neden oluyor.

CADDE ESNAFININ SIKINTISI BÜYÜYOR
Ramazan Bayramı nedeniyle bayram alışverişi ile ekonomik olarak nefes almak isteyen cadde esnafı, bırakın nefes almayı, Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapanıp seyyarların istilasına uğraması sonucu daha büyük sıkıntıya girdi. 

ESNAF VE HALK DUMANDAN NEFES ALAMIYOR
Kirasını, vergisini, çekini ve senedini ödemekte sıkıntı çeken, ekonomik darboğazdaki esnaf, bayram alışverişi ile rahatlamayı umuyordu. Şim ise bırakın ekonomik olarak rahatlamayı, semaverci ve dürümcü dumanından nefes dahi alamıyor. 

ENGELLİLER, YAŞLILAR VE HALK KALDIRIMLARDA YÜRÜYEMİYOR
Kaldırımları ve caddeleri dolduran seyyar satıcılar nedeniyle Cumhuriyet Caddesi'ne ailesiyle girmekten çekinen halk, kaldırımlarda yürümekte zorluk çekiyor. Halkın şehirde yaşarken kullanma hakkı olan kaldırımları, seyyarlara işgal ettiren Van Büyükşehir Belediyesi'nin HDP'li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, engelli ve yaşlıların da hayatını zorlaştırıyor. 

ESNAF İLE DÜRÜMCÜ GERGİNLİĞİ RİSKİ ARTIYOR
Bu duruma tepki gösteren esnaf, böyle bir kararı alan Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li yönetimine tepki gösteriyor. Yer yer seyyar satıcılarla da gergin anların yaşandığı Cumhuriyet Caddesi’nde, esnaf ile seyyarların karşı karşıya gelme riski gün geçtikçe artıyor. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HUZURU BOZMAK MI İSTİYOR?
Trafiği aksatmadan, esnafı ve halkı huzursuz etmeden seyyarlara tahsis edilebilecek alanlar varken, Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, özellikle Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatıp seyyarlara açarak, Ramazan ayında insanların huzursuz olmasını mı istedi? 

HDP’li Başkan Bedia Özgökçe Ertan, UKOME’ye aldırdığı Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatma ve seyyara açma kararı sonucunda, müşterisi caddeye giremeyen, alışveriş yapamayan cadde esnafı ile seyyarlar arasında bir gerginlik yaşanma riskini hiç düşünmedi mi?

ACEMİLİK Mİ KASITLI HUSURSUZLUK ÇIKARMAK MI?
Alınan kararlarla bir kesime alan açarken, şehrin diğer kesimlerinin huzuru, güvenliği ve isteğinin göz ardı edilmesi, kenti yönetme iddiasında olanların bilgisizliğini ve acemiliğini göstermiyor mu? Yoksa kasıtlı bir huzur bozma uygulaması mı yapılıyor?
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem