Tarih: 27.04.2019 22:03

HDP’li Bedia Özgökçe Ertan milletvekilliğini mi belediye başkanlığını mı seçti?

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

24 Haziran 2019 seçimlerinde Van Milletvekili olarak 2. kez seçilen Bedia Özgökçe Ertan, 31 Mart 2019 seçimlerinde de Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Seçildiği günden bu yana “belediye başkanlığını mı tercih edecek, yoksa milletvekilliğine mi devam edecek?” şeklinde kamuoyu gündemini meşgul eden sorular karşısında, Bedia Özgökçe Ertan sessizliğini korumaya devam etti.

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN 10 NİSAN 2019’DA MAZBATASINI ALDI
Bedia Özgökçe Ertan 10 Nisan 2019 Çarşamba günü mazbatasını almış ve 11 Nisan 2019 Perşembe günü de Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlamıştı. 

BAŞKANLIK MAZBATASI İLE MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAKMIŞ OLDU
Türkiye Büyük Millet Meclisi kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre,  Bedia Özgökçe Ertan seçilmiş olduğu Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mazbatasını aldığı 10 Nisan 2019 Çarşamba günü milletvekilliği görevinden ayrılıp, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini tercih etmiş sayıldı. 

Bedia Özgökçe Ertan Mazbatasını alarak Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını tercih etmiş oldu. Böylece milletvekilliği sona erdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAKTAN YARGILANIYOR
Bedia Özgökçe Ertan hakkında 5 Mart 2016'da yaptığı konuşmada, "Terör örgütü PKK'nın saldırılarını övdüğü ve örgütün propagandasını yaptığı" gerekçesiyle dava açıldı.

8 Aralık 2016'da açılan davada da 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen Ertan'ın yargılanması sürüyor.

MİLLETVEKİLLİĞİ BİTTİ FEZLEKELER İŞLEME GİRECEK
26 ve 27’inci dönem Van Milletvekili olarak Bedia Özgökçe Ertan’ın milletvekilliğinin sona ermesi ile TBMM’ye gönderilen, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılamak”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “terör örgütünün propagandasını yapmak”, “Kanuna aykırı toplantı gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma” gibi 10’un üzerinde suçtan başlatılan soruşturmaların fezlekeleri işleme girecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —