HDP’li Bedia Özgökçe Ertan Cumhuriyet Caddesi'ni bit pazarına çevirdi

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van’ın prestij caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi'ni, seyyar dürümcü ve semavercilere açarak bit pazarına dönüştürdü.

Van Büyükşehir 16.05.2019 22:11:00 0
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan Cumhuriyet Caddesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2023 23:19

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van’ın prestij caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi'ni, trafiğe kapatıp seyyar dürümcü ve semavercilere açarak bit pazarına dönüştürdü.

CUMHURİYET CADDESİ BİT PAZARINA DÖNÜŞTÜ
Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van’ın kalbi durumunda olan ve ticaretin etrafında şekillendiği Cumhuriyet Caddesi’ni UKOME kararıyla 14 Mayıs 2019 Salı gününden itibaren iftardan sonra trafiğe kapattı. 

Van’ın kadim ve prestij caddesi konumunda olan Cumhuriyet Caddesi’ni hijyen ve sağlık koşullarından uzak yiyecek içecek satan seyyarlara açarak bit pazarı görünümüne dönmesine neden olan HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, adeta cadde esnafını cezalandırdı. 

CUMHURİYET CADDESİ TANINMAZ HALDE
20.00 ila 03.00 saatleri arasında Cumhuriyet Caddesi üzerinde konumlanan seyyar semaverciler, dürümcüler, kebapçılar caddeyi tanınmaz hale getiriyor. İs ve duman kokusundan nefes alınamaz duruma gelen Cumhuriyet Caddesi’ne erkeklerin yoğunlukta olduğu kitle, dolaşmak, zaman geçirmek ve eğlenmek için geliyor. Müşterileri aileleri ile birlikte gelip alışveriş yapamayan Cumhuriyet Caddesi esnafı ise bu durumun sürdürülebilir olmadığını söyleyerek tepki gösteriyor. 

HALK ‘CADDENİN KAPATILMASI AKIL TUTULMASIDIR’
Cumhuriyet caddesindeki esnaftan alışveriş yapmak isteyen ancak, caddeyi istila eden seyyar satıcılardan ve dumandan caddeye giremeyen halk, “Cumhuriyet Caddesi’nin kapatılarak seyyarlar tarafından istila edilmesine imkan oluşturmak Van’a yapılabilecek en büyük kötülüktür. Cumhuriyet Caddesi Van’ın marka ve vizyon caddesidir. Markasına ve vizyonuna önem vermeyip, sağlık ve hijyen koşulları taşımayan seyyar dürümcülere, kebapçılara ve semavercilere açılarak köhne bir kent görünümün ortaya çıkmasına neden olanlar akıl tutulması yaşıyor. Sadece bir şey yapıyormuş gibi görünerek akıldan, mantıktan, vizyondan, kente ve halka hizmetten uzak böyle bir uygulamayı yapanlar, bu kenti ve halkı tanımıyor, şehircilik ile ilgili hiçbir şey bilmiyor demektir” diyerek uygulamayı eleştirdi.

VAN VALİLİĞİ VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ UYARDI

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi'ne yazdığı yazı ile vergi mükellefi olan esnafın mağdur edilmemesi için Cumhuriyet Caddesi üzerinde seyyar satıcıların faaliyette bulunmasına müsaade edilmemesi için uyarıda bulundu.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan başkanlığında yapılan Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İpekyolu sınırları içerisinde bulunan Cumhuriyet Caddesi, 6 Mayıs-3 Haziran 2019 tarihleri arası trafiğe kapatılma kararı alındı. 20.00-03.00 saatleri arası trafiğe kapatılan ve bu saatlerde seyyar satıcılara satış yapma izni verilmesinin mevzuata uygun olmadığı gibi, kaldırım işgallerine ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde ticari faaliyette bulunan vergi mükellefi esnafın haklı şikayetlerine neden oldu. Bu kararı alan ve uygulayan Van Büyükşehir Belediyesidir. Bu kararla ilgili olarak valiliğimizin herhangi bir tasarrufu olmamıştır. Kararın uygulanması sonrası, vergi mükellefi olan esnafımızın mağdur edilmemesi için Cumhuriyet Caddesi üzerinde seyyar satıcıların faaliyette bulunmasına müsaade edilmemesi, belediye zabıtası tarafından tedbir alınması için Van Büyükşehir Belediyesine ayrıca yazı yazılmıştır” denildi.

HALK VE ESNAF SEYYARLARA PEŞKEŞ ÇEKİLEN CADDEYİ GERİ İSTİYOR

Halk ve esnaf ailelerin girmeye çekindiği Cumhuriyet Caddesi'nde başlatılan seyyara açmak için trafiğe kapatma uygulamasının sona erdirilmesini ve caddenin eski konumuna dönmesini istiyor..

SEYYARLARA KENT MEYDANI TAHSİS EDİLEBİLİR
Cumhuriyet caddesinin trafiğe kapatılmasını istemeyen halk ve esnaf, "Seyyar satıcılara kent meydanı tahsis edilebilir, semaverci, dürümcü, kebapçı kent meydanında tezgahını kursun, hijyenik koşullar sağlansın ve herkes ekmeğini kazansın. Cumhuriyet Caddesi de bit pazarı görünümden kurtarılsın" diyerek bir an önce sorunun çözülmesini istedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem