HDP’li Bedia Özgökçe Ertan belediyeyi terör örgütlerine teslim mi ediyor?

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ikinci gününde terör örgütü irtibat ve iltisakı gerekçesiyle KHK ile ihraç edilmiş kişilere belediyeyi teslim mi etti.?

Van Büyükşehir 13.04.2019 12:11:00 0
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan belediyeyi terör örgütlerine teslim mi ediyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2023 23:32

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ikinci gününde terör örgütü irtibat ve iltisakı gerekçesiyle KHK ile ihraç edilmiş kişilere belediyeyi teslim mi etti.?

Van Büyükşehir Belediyesi personeli olmayan, hiçbir yetkisi bulunmayan terör örgütü irtibat ve iltisakı gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen kişiler belediyede adeta terör estiriyor.

KHK İLE İHRAÇ EDİLENLERİN VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE NE İŞİ VAR?
Edinilen bilgiye göre, terör örgütü irtibat ve iltisakı gerekçesiyle KHK ile ihraç edildiği için mazbatası verilmeyen HDP’nin Tuşba Belediye Başkan Adayı Yılmaz Berki, terör örgütü irtibat ve iltisakı gerekçesiyle KHK ile ihraç edilenlerden Van Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Vekili Sedat Töre, Eski Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, Eski Daire Başkanları Faysal Engin ve Nizamettin Bağlan başta olmak üzere, çoğu KHK ile ihraç edilmiş kişiler kurum içinde birimlerden evrak topluyor. 

KHK İLE İHRAÇ EDİLENLER PERSONEL ÖZLÜK DOSYALARINA EL ATTI
Edinilen bilgiye göre, Van Büyükşehir Belediye personeline talimat da veren KHK ile ihraç edilen şahıslar, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nda personel özlük dosyalarına girerek, özlük dosyalarından istedikleri kişilerin özlük dosyalarından evrakların alıdığı ve Yazı İşleri Daire Başkanlığı'ndan ise 2017 ve 2018 yıllarına ait meclis tutanaklarının alındığı belirtildi.

Terör örgütü irtibat ve iltisakı gerekçesiyle KHK ile ihraç edilmiş olan kişilerin, belediyede yetkili olmadan, yetkiliymiş gibi kurum personeline talimat vermesi, birimlerden evrak toplaması, personel özlük dosyalarına girmesi ve evrak alması, yetkisizlik ve kurumsal mahremiyet açısından kanuni suç değil mi?

Bu yaşananlar "Van Büyükşehir’in HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediyesi’ni terör örgütlerine teslim etmek mi istiyor?" sorusunu akıllara getirdi? 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ