Tarih: 22.11.2022 20:24

Vali Ozan Balcı'dan Müjde! Van, çevre yoluna kavuşuyor

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi
İlk ihalesinin yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçen Van çevre yolunun yapımı devam ediyor. 

Çevre yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Van Valisi Dr. Ozan Balcı, umutsuz vakaya dönüşen Van çevre yolunun 2023 yılında faaliyete geçeceği müjdesini verdi.

Yaptığı incelemenin ardından çevre yolundaki çalışmaları değerlendiren Vali Balcı şu ifadeleri kullandı; 

ÇEVRE YOLUNU 2023 YILINDA BİTİRECEĞİZ
“Bugün çevre yolunda incelemelerde bulunuyoruz. Van’ımız için çok önemli ve kıymetli bir yapı. SAğolsun Ulaştırma Bakanımız yazın geldiğinde Karayolları Genel Müdürümüz, Bölge Müdürümüzle ve işçilerimizle birlikte toplantı yaptı. Van Çevre yolunda çok güzel çalışmalar yapılıyor. Çevre yolu Van’ımızın, Ulaşımı, ticareti ve geleceği için çok kıymetli ve anlamlı bir çalışma. 2023 yılı içerisinde bütün gücümüzle bu yolu bitireceğiz. Van’ın ticaretine, ekonomisine, ilerlemesine, gelişmesine, daha da büyümesine çok anlamlı ve önemli katkısı olacak. 

SAHİL YOLU İLE ÇEVRE YOLU VAN’I İHYA EDECEK
Ayrıca sahil yolunu da yapıyoruz. Onu da ana hatlarıyla bitirdik. Kalan kısmını tamamlayıp, onun altına da rekreasyon alanını yapacağız. Bir taraftan sahil yolunun yapılması, diğer taraftan çevre yolunun bitmesi ile beraber oluşacak potansiyelin Van’ımızın gelişmesine, geleceğine, imarına, ihyasına, ticaretinin, ekonomisinin gelişmesine, Van’ın ve Vanlının zenginleşmesine çok anlamlı ve değerli katkılar sağlayacağını ümit ediyorum.

ÇEVRE YOLUNDA ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR
Bu sene işçilerimiz, ustalarımız, mimarlarımız çevre yolunun yapımında canla başla çalıştılar, hepsine ayrıca müteşekkiriz.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —