Vali Ozan Balcı: '15 Temmuz, İrademize Dokunulamaz!'

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Van Haberleri 14.07.2024 23:44:00 0
Vali Ozan Balcı:
Tarih: 14.07.2024 23:48

Van Valisi Ozan Balcı, 15 Temmuz Demokrasy ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Balcı, mesajında tüm şehitleri anarak bu önemli günün önemini vurguladı. "Öncelikle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere devletimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlıklı ömürler diliyorum," dedi.

15 TEMMUZ: MİLLETİN HAFIZASINDA DERİN IZLER

Vali, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik sert kınamalarda bulunarak, milli birlik vurgusu yaptı: "Bundan 8 yıl önce 2016 yılının 15 Temmuz gecesinde ülkemize karşı hain FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle lanetliyorum. Ülkemizin geleceğine, istiklâline ve istikbaline sahip çıkan milletimize de şükranlarımı sunuyorum," ifadelerini kullandı.

MİLLET İRADESİNE VURGU

Balcı'nın mesajının devam eden bölümünde, halkın 15 Temmuz gecesi gösterdiği direnişi ve demokrasiye olan bağlılığı hatırlatıldı: "Milletimiz, 15 Temmuz'da iradesine sahip çıkmış, hainlere karşı tankların tüfeklerin önünde canlarını siper ederek egemenliğine kimsenin dokunamayacağını tarihte olduğu gibi bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir," dedi.

VAN HALKI DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Vali Balcı, Van halkının da o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla demokrasiye sahip çıktığını belirtti ve birlik ve beraberlik ruhunun önemini vurguladı: "Şuanda da aynı birlik ve beraberlik ruhunu göstermektedir," dedi ve ekledi: “15 Temmuz'un yıl dönümünde yine birlik ve beraberlik içinde yüreğimizde iman, ellerimizde bayrağımız ve vatan sevgisiyle hainlere karşı demokrasimizin ve milli irademizin yanında olduğumuzu tüm gücümüzle haykırıyoruz.”

BİRLİK VE BÜTÜNLÜK ÇAĞRISI

Son olarak, Vali Balcı milli birliğimizin simgesi olan bu önemli günü ve şehitlerimizi anmanın herkesin görevi olduğunu hatırlattı: "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak da hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu ifade etmek istiyor, bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Balcı: ' Temmuz İrademize Dokunulamaz!'
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem