Tarih: 09.08.2024 16:26

Vali Balcı'dan Yeşil Dönüşüm: Van'da 3 Milyon Fidan Nefes Olacak!

Facebook Twitter Linked-in

VAN VALİSİ BALCI, FİDANLIK ALANDA İNCELEMELERDE YAPTI

Van Valisi Ozan Balcı, beraberindeki Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Vali Yardımcısı Musa Göktaş ile birlikte Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı fidanlık alanında incelemelerde bulundu. Yöneticileri eşlik eden Van Valisi, ağaçlandırma çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alarak bölgenin yeşillendirilme projelerini yerinde gözlemledi.

"3 MİLYON FİDAN" VAN'IN YEŞİL ÜMİDİ

Vali Balcı, 3 Milyon Fidan Projesi'nin Van'ın kalkınmasına yönelik çalışmalar arasında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, projenin başarıyla sürdüğünü belirtti. Van için şimdiye kadar 2 milyonun üzerinde fidanın toprakla buluştuğunu kaydetti ve fidanlık alanda bulunan 1 milyon 250 bin fidanın büyümekte olduğunu vurguladı.

VAN VALİSİ BALCI, ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜNDEN BİLGİ ALDI

Orman İşletme Müdürü Mehmet Kandilli'den ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Balcı, Van'ın her alanda gelişimine verdikleri önemi dile getirdi. Eğitimden sağlığa, tarımdan ormana kadar geniş bir yelpazede hizmet verildiğinin altını çizen Balcı, "Van'ı hem ormanlarla hem de meyve fidanlarıyla yeşertmeye devam ediyoruz. 3 milyon meyve fidanı projemiz ilerliyor ve yaklaşık 2 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Fidanlık alanda ise 850 bini meyve olmak üzere, toplamda 1 milyon 250 bin fidanımız büyüyor ve ilerleyen zamanlarda toprakla buluşacak" diyerek projeye katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —