Tarih: 03.09.2024 17:27

Vali Balcı, Van İçin Eğitim Seferberliğinde: Özel Eğitim Kampüsü İnşaatını İnceledi!

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Valisi Dr. Ozan Balcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, kentte yapımı süren Özel Eğitim Kampüsü inşaat alanında incelemelerde bulundu. Vali Balcı, mevcut eğitim yatırımlarının devam ettiğini ve bir an önce tamamlanması için çalıştıklarını ifade etti.

203 OKUL YATIRIMINDA SONA DOĞRU

Vali Balcı'nın açıklamasına göre, şehir genelinde 203 okul inşaatının devam ettiği, bunların 118'inin anaokulu olduğu belirtildi. Bu eğitim yatırımlarının tamamlanması ile Vanlı öğrenciler ve eğitim camiası için önemli bir adım atılacak.

ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİ MESLEK SAHİBİ YAPACAK

Engelli çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak planlanan Özel Eğitim Kampüsü'nün bir anaokulu, bir ilkokul, uygulama ortaokulu ve uygulama lisesinden oluştuğunu belirten Vali Balcı, kampüsün tamamlanmasıyla birlikte engelli öğrencilerin meslek sahibi olabileceğini vurguladı. Ayrıca, bu eğitim kompleksinde yatılı bölümlerin de yer alacağı paylaşıldı.

100 DÖNÜMLÜK ALANA KURULAN SOSYAL HİZMET KAMPÜSÜ

Toplam 100 dönüm üzerine kurulan sosyal hizmet kampüsünün de engelli ailelerinin yaşamlarını kolaylaştıracağını ifade eden Vali Balcı, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —