Vali Balcı, Kütüphane İnşaatlarını İnceledi: Van'a Kültür Ve Eğitim Yatırımı Süratle Yükseliyor

Van Valisi Dr. Ozan Balcı'dan devasa kaltürel yatırımlara inceleme ziyareti.

Van Haberleri 3.08.2024 18:06:00 0
Vali Balcı, Kütüphane İnşaatlarını İnceledi: Van
Tarih: 03.08.2024 18:09 Güncelleme: 03.08.2024 18:51

Van Valisi Ozan Balcı, kentin çeşitli noktalarında yapımı devam eden önemli yatırımları yerinde inceledi. Vali Balcı ilk olarak, Devlet Tiyatrosu yanında inşası devam etmekte olan yeni kültür merkezi, bebek-çocuk kütüphanesi ve il halk kütüphanesi olmak üzere iki kritik projenin inşaatında bulundu ve süreç hakkında detaylı bilgiler edindi.

VAN'DA EĞİTIME DEV YATIRIM

Yapımı hızla ilerleyen ve Van'ın eğitim altyapısına büyük bir iyileştirme getirecek olan İl Halk Kütüphanesi ve Bebek-Çocuk Kütüphanesi, toplamda 7 bin 366 metrekarelik bir alanda iki kat halinde yükseliyor. Bölgede bu ölçekteki en büyük proje olarak göze çarpan yatırım, kentin eğitim standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor.

KAPSAMLI DONATILARA SAHİP KÜTÜPHANE

Projede yer alacak olan çocuk ve yetişkin bölümleri, dijital kütüphane, şehir araştırma merkezi ve daha birçok özellikle modern bir kütüphanecilik anlayışını bölge halkının hizmetine sunmayı hedefliyor. Çalışma odaları, atölyeler, kafe ve çok amaçlı salonlar gibi donatılarla tamamlanacak olan kütüphane, Van'a kültürel anlamda ciddi bir kazanç sağlayacak.

VALİ BALCI YÜKLENİCİ FİRMA İLE GÖRÜŞTÜ

Vali Ozan Balcı, yatırım alanlarında gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında yüklenici firma temsilcileri ile görüşerek, inşaatın mevcut durumu ve projenin ilerleme süreci hakkında bilgi edindi. Çalışmaların titizlikle sürdüğünü ve projelerin Van'ın kültür-sanat hayatına önemli katkılar sunacağını vurgulayan Vali Balcı, inşaatın kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçmesinin özellikle genç nesiller için büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

KÜLTÜR MERKEZİ İLE SANATA DESTEK

Ayrıca Vali Balcı, yeni il halk kütüphanesi ve bebek-çocuk kütüphanesinin yanı sıra devam eden kültür merkezi inşaatını da ziyaret ederek, yatırımın detayları hakkında bilgi aldı. Bölgenin kültür ve sanat alanında büyümesine katkı sağlayacak bu merkezin, sunduğu geniş kapsamlı hizmetler ile dikkat çekeceğini belirtti ve projede emeği geçen çalışanlara başarılar diledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi