Vali Balcı, İyileşen Yaban Kuşlarını Özgürlüğe Kanat Çırparken Uğurladı

Yaralı kuşlar doğaya Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın elleriyle dönüyor.

Van Haberleri 10.06.2024 22:43:00 0
Vali Balcı, İyileşen Yaban Kuşlarını Özgürlüğe Kanat Çırparken Uğurladı
Tarih: 10.06.2024 22:49

VALİ BALCI DOĞAL YAŞAMI DESTEKLİYOR

Vali Ozan Balcı, tedavileri tamamlanan yaban kuşlarını özgürlüklerine kavuşturdu. YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından sağlıklarına kavuşturulan yaralı kuşlar, Vali Balcı'nın katılımıyla doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Vali Balcı, bu anlamlı etkinlikte hayvanların hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizerek, onların korunması gerektiğini vurguladı. Yaralı kuşların Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürlüğü'nün iş birliğiyle sağlıklarına kavuşturulduğunu belirtti. Onların tedavi edildikten sonra doğal yaşam alanlarına bırakılmasının önemine dikkat çeken Balcı, hayvan sevgisinin insanlara, doğaya ve tüm yaşama duyulan sevginin bir parçası olduğunu dile getirdi.

KORUMA VE REHABİLİTASYON TAKDİR TOPLUYOR

Vali Balcı, YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye'deki sayılı merkezlerden biri olduğunu vurgulayarak, burada yaralı ya da sakat yaban hayvanlarının tedavi edilip yeniden doğaya salındığını ifade etti. Memleketi ve donanımlı tesislerle milli parklar ve doğal yaşam alanlarının hizmet verdiğini belirttiği konuşmasında, bölgenin doğal güzelliklerinin yanı sıra yaban hayatına da değer verilmesinin önemine değindi. Balcı, bu süreçteki tüm çalışmalara katkı sunan YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.

Etkinlik, Vali Ozan Balcı'nın İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Melikunnas Özkaya ile birlikte yaban kuşlarını özgür bırakması ile sona erdi. Balcı ve beraberindeki yetkililerin bu doğa dostu hareketi, doğa koruma çalışmalarına dikkat çekmiş oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem