Tarih: 19.09.2024 17:48

Vali Balcı Gazileri Anıyor: 'Vatan İçin Fedakarlık Yapan Kahramanlarımıza Minnettarız'

Facebook Twitter Linked-in

Vali Ozan Balcı, 19 Eylül Gaziler Günü'nü anlamlı bir mesaj ile kutladı.

GAZİLERE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Van Valisi, mesajında ulusal bayramlarla ilgili duygularını paylaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik unvanı verilişinin yıl dönümünde Gaziler Günü'nü kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Vali Balcı, milletin bağımsızlık ve istikbal için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu, şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaştıklarını vurguladı.

ŞEHİT VE GAZİLERE MİNNET VURGUSU

Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumakta canlarını ortaya koyan gazilerin, ülkenin gururu olduklarını ifade eden Vali Balcı, şehit ve gazilerin anısına saygıyı korumanın önemine dikkat çekti. Vandaki huzur ve güven ortamının, şehit ve gazilerin fedakarlıklarının bir sonucu olduğunu belirtti.

EMANETE SAHİP ÇIKMAK EN ANLAMLI TEŞEKKÜR

Mesajını sürdüren Vali Balcı, şehit ve gazilerin bıraktığı emanetlere sahip çıkmanın en anlamlı teşekkür olduğunu aktardı. Tüm gazileri ve şehitleri saygıyla andığını belirten Vali Balcı, gaziler ve şehit ailelerine sevgi ve saygılarını sundu.

GÜNÜN ANLAMI VE ÖNEMİ

19 Eylül'ün Türkiye'de her yıl Gaziler Günü olarak anıldığını hatırlatan Van Valisi, Gaziler Günü'nün Türk milletinin kahramanlığını temsil eden bir gün olarak kalan önemi üzerine vurgu yaptı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —