Vali Balca'dan Van Gölü Özelinde Doğa Koruma Mesajı

Van Valisi Dr. Ozan Balcı "İnci Kefalini korumaya devam ederek geleceğe taşıyacağız" dedi.

Van Haberleri 1.06.2024 11:15:00 0
Vali Balca
Tarih: 01.06.2024 11:19

İNCİ KEFALİ GÖÇÜ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ AÇILIŞI

Vali Ozan Balcı, Van'ın Erciş İlçesinde gerçekleşen 11. İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat festivalinin açılışına katıldı. Açılış töreni, Erciş İlçesi'ndeki Bendimahi Çayı üzerinde kurulu balık bende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

VANGÖLÜ'NÜN DEĞERİNİN VURGULANDIĞI KONUŞMALAR

Vali Balcı, yaptığı konuşmada Van Gölü ve İnci Kefali balığının bölge için oldukça önemli bir değer olduğunu belirtti ve festivalin bu bağlamda anlamlı olduğunun altını çizdi. Daha sonra Vali Balcı ve Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, bölge halkı ile birlikte göç eden inci kefali balıklarını gözlemledi.

VAN GÖLÜ'NÜ KORUMA TAHHÜDÜ

Vali Balcı, doğanın ve kültürün çok kıymetli bir bileşiği olan Van şehrinin Türkiye için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Van Gölü'nde yaşayan İnci Kefalinin her yıl gerçekleştirdiği üreme göçünü bir mucize olarak nitelendirdi ve bu mucizenin korunması için yapılan çalışmalardan bahsetti. Van Valiliği koordinasyonunda ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinin, katı atık bertaraf tesislerinin ve 5 ilçede yeni arıtma tesislerinin yapıldığını, ayrıca gölün dip çamurunun temizlendiğini açıkladı. Gelecek nesillere aktarmaları gereken bu mirasa sahip çıkacaklarını ve İnci Kefalinin korunmaya devam edileceğini vurguladı. Vali, bütün vatandaşları bu göçü izlemeye davet etti.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE RENGARENK FESTİVAL

Mehteran takımının gösterisi ve çeşitli yöresel folklor gösterilerinin ardından Vali Balcı, Aile Destek Merkezi (ADEM) ve gençlik merkezleri tarafından açılan stantları ziyaret etti. Bu etkinliklerle festival, katılımcılara hem görsel hem de kültürel bir şölen sundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Balca' Özelinde Koruma Mesajı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem