Vali Yavuz: "Her çocuğun elinden tutmak, geleceğe umut olmaktır"

Vali Yavuz: "Her çocuğun elinden tutmak, geleceğe umut olmaktır"

Eğitim 17.06.2025 16:11:52 0
Vali Yavuz:
Tarih: 17.06.2025 16:11 Güncelleme: 17.06.2025 16:11
Malatya’da 7 bini aşkın öğrenciye dokunan ÖNEM Projesi’nin gala programında konuşan Vali Yavuz, "Evlatlarımızı kaybetme lüksümüz yok" mesajı verdi.
Malatya’da Vali Seddar Yavuz’un himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ÖNEM (Özel Nedenlerin Engelleri ile Mücadele) Projesi kapsamında düzenlenen gala programı, MABESEM’de yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Gala programına Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Hüseyin Sabri Akyol, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Vali Yardımcısı Bilal Basrı, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolunay Başer, kamu kurumlarının yöneticileri, STK temsilcileri, öğretmenler, hamiler ve öğrenciler katıldı.
Sinevizyon gösterimi ile başlayan programda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, projenin sadece bir eğitim faaliyeti değil, aynı zamanda bir gönül seferberliği olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, "Belki bir çocuğun elinden tutmakla bir şey değişmez denilebilir. Ancak her büyük başarı, küçük ama anlamlı bir adımla başlar. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yüzündeki tebessüme vesile olmak, iyiliğin en güzel örneklerindendir" dedi.
Konuşmasında çağın getirdiği sosyal ve dijital tehditlere de değinen Vali Yavuz, "Kalabalıklar içinde yalnızlaşan bireylerin arttığı bir dönemdeyiz. Bağımlılık, sadece bedeni değil, zihni ve iradeyi de esir alıyor. Bu yüzden erken çocukluk döneminde sevgi ve şefkatle yoğrulan bir kişilik inşası şart" ifadelerini kullandı.
Toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çeken Yavuz, "Biz 86 milyonluk büyük bir aileyiz. Malatya’da ise 750 bin kişilik güçlü bir aile yapısına sahibiz. Evlatlarımız sadece kendi evlerinde değil, toplum içinde büyür. Bu nedenle hiçbir çocuğumuzu kaybetme lüksümüz yok" şeklinde konuştu.
Program kapsamında semazen gösterisi, şiir, müzik ve öğrencilerin hamileriyle geçirdiği anlara dair sunumlar yer aldı. Projenin içeriğinde emeği geçen kamu görevlilerine belgeleri takdim eden Vali Yavuz, ardından sergi açılışını yaparak atölyeleri ziyaret etti.

7 binin üzerinde öğrenciye destek
Vali Seddar Yavuz’un himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ÖNEM Projesi, 21 ana başlıkta, 7 farklı öğrenci grubuna yönelik olarak 7 Kasım 2024 tarihinde başlatıldı. Proje kapsamında 13 ilçede yer alan 551 okulda toplam 7 bin 716 öğrenci tespit edilerek proje sistemine dahil edildi.
Bu öğrencilerle 5 bin 447 gönüllü hami eşleştirilirken, toplamda 9 bin 623 sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyet düzenlendi. Öğrencilerin akademik, psikolojik ve sosyal gelişimlerine çok yönlü katkı sağlandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ