Vali Usta: "Yapı stokumuzun büyük bölümü yenilendi"

Vali Usta: "Yapı stokumuzun büyük bölümü yenilendi"

Asayiş 22.11.2025 10:45:59 0
Vali Usta:
Tarih: 22.11.2025 10:45 Güncelleme: 22.11.2025 10:45
Bingöl’ün geçmişte birçok depremden ciddi şekilde etkilendiğini dile getiren Vali Dr. Hamdi Usta, "Arama-kurtarma faaliyetleri açısından ekipman ve personel anlamında bir eksiğimiz bulunmuyor. Özellikle merkezdeki yapı stokumuzun büyük bölümü yenilendi; yaklaşık yüzde 75 civarında yapı stokumuz yenilenmiş durumda" dedi.
Bingöl’de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Bingöl’ün deprem riskine dikkat çekerek hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı. Vali Usta, "Afet alanında söz söyleyen herkesin konuşmasında mutlaka Bingöl isminin geçiyor. Depremlere açık, maruz bir bölgeyiz. Ancak yıkımı yapan deprem değil; hazırlıksızlık ve tedbirsizliktir. Olası bir depreme karşı en güçlü şekilde hazırlıklı olmamız gerekiyor" diye konuştu.
Bingöl’ün geçmişte birçok depremden ciddi şekilde etkilendiğini hatırlatan Usta, "Tecrübemiz var. Hem kamu kurumlarımız hem de insan kaynağımız bu tür afetlere karşılık verebilecek kabiliyete sahip. Arama-kurtarma faaliyetleri açısından ekipman ve personel anlamında bir eksiğimiz bulunmuyor. Özellikle merkezdeki yapı stokumuzun büyük bölümü yenilendi; yaklaşık yüzde 75 civarında yapı stokumuz yenilenmiş durumda. Bingöl’de toplam 19 konteyner kent bulunuyor. Bunların 10’u merkezde, 9’u ise ilçelerde. Şu anda Türkiye’deki en donanımlı, en kapasiteli UMKE alanlarından birine sahibiz. İstanbul ve Ankara’dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var. Hem Bingöl’e hem bölgeye hizmet verebilecek güçlü bir lojistik kapasitemiz bulunuyor" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ