Vali Seddar Yavuz, 2025 yılı Ocak- Şubat ayı güvenlik faaliyet verilerini açıkladı

Vali Seddar Yavuz, 2025 yılı Ocak- Şubat ayı güvenlik faaliyet verilerini açıkladı

Asayiş 3.03.2025 12:35:58 0
Vali Seddar Yavuz,  2025 yılı Ocak- Şubat ayı güvenlik faaliyet verilerini açıkladı
Tarih: 03.03.2025 12:35 Güncelleme: 03.03.2025 12:35
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 yılı Ocak-Şubat aylarına ilişkin güvenlik verilerini açıkladı. Terörle mücadele, göçmen kaçakçılığı, narkotik suçlar ve organize suçlara yönelik operasyonlarda ciddi artış yaşandığını belirten Vali Yavuz, Malatya’nın huzur ve güvenliği için kararlılıkla çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 yılı Ocak- Şubat aylarına ilişkin güvenlik faaliyet verilerini kamuoyuyla paylaştı. Valilik binasında düzenlenen basın toplantısında, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer de hazır bulundu.
Vali Yavuz, terörle mücadele kapsamında 1 Ocak - 28 Şubat tarihleri arasında 17 operasyon gerçekleştirildiğini ve 23 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Bunlardan 7’sinin tutuklandığını, 6’sının ise adli kontrolle serbest bırakıldığını ifade eden Yavuz, 2024 yılının aynı dönemine göre operasyon sayısında yüzde 54,5, gözaltı oranında ise yüzde 53,3 artış yaşandığını vurguladı.
Göçmen kaçakçılığına yönelik de 10 operasyon gerçekleştirildiğini, 12 organizatörün yakalandığını ve 3’ünün tutuklandığını belirten Vali Yavuz, 179 düzensiz göçmenin geri gönderme merkezlerine teslim edildiğini bildirdi.
Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 462 operasyon düzenlendiğini ve 658 kişinin gözaltına alındığını belirten Yavuz, tutuklama oranının yüzde 11,1 artarak 110’a yükseldiğini aktardı. 2025 yılının ilk iki ayında 8.507 gram metamfetamin ele geçirildiğini belirten Yavuz, bu miktarın 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 90’dan fazla bir artış gösterdiğini vurguladı.
2025 yılının ilk iki ayında organize suçlarla mücadelede 9 operasyon düzenlendiğini belirten Vali Yavuz, 69 kişinin gözaltına alındığını ve 55’inin tutuklandığını bildirdi. 2024 yılına kıyasla operasyon sayısında yüzde 125, gözaltı sayısında yüzde 590 artış yaşandığını ifade eden Vali Yavuz, kaçakçılıkla mücadelede 44 operasyon gerçekleştirildiğini dile getirdi. Vali Yavuz, 48 kişinin gözaltına alındığını, 1 kişinin adli kontrolle serbest bırakıldığını belirterek Operasyonlarda 2 bin 398 paket sigara, 489 gram tütün, 272 bin 500 adet makaron, 40 cep telefonu ve 175 eski eser sikke ele geçirildiğini söyledi.
Asayiş suçlarına yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirten Yavuz, "Cumhurbaşkanımız tarafından 2025 yılı Aile Yılı ilan edilmiştir. Bu kapsamda da çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağımızı belirtmek isterim. Bu yılın ilk iki ayında 3 bin 132 asayiş olayı meydana gelmiştir. Bu olaylarda 375 kişi gözaltına alınmış 156’sı tutuklanmıştır" dedi.
Vali Seddar Yavuz, Malatya’da huzur ve güvenliği sağlamak için kolluk kuvvetleriyle birlikte kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ