Vali Öner, mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Vali Öner, mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Eğitim 30.05.2023 09:55:33 0
Vali Öner, mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı
Tarih: 30.05.2023 09:55 Güncelleme: 30.05.2023 09:55
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, İşkur İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Meslek Tanıtım Günü” etkinliğine katıldı.
Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Vali Hüseyin Öner, “Mülki İdare Amirliği” mesleği hakkında tecrübelerini paylaştığı öğrencilere gelecek planlamalarıyla ilgili bazı nasihatlerde bulundu.
Eğitim ve çalışma hayatından bazı anılarını da paylaşan Vali Öner, öğrencilere hedef belirlemeleri ve programlı çalışmaları konusunda tavsiyede bulunarak, “Hedefinizi belirledikten sonra o doğrultuda çalışın. Hedef çok önemli, çalışınca inanın rabbim de yardım edince her şey oluyor. Yeter ki siz isteyin ve hangi mesleği yaparsanız yapın severek yapın, isteyerek yapın. Hedefinizi belirleyin, programlı çalışın ve asla bırakmayın. Programlı, sistemli, düzenli çalıştığınız takdirde çok güzel bir gelecek sizleri bekliyor. Sizlerin akademik başarısı elbette önemli ancak daha önemlisi iyi bir insan olarak yetişmenizdir. Daha önünüzde çok uzun yıllar var, zorlu sınav süreçleri sizleri bekliyor. Sizler pırıl pırıl gençlersiniz. Biz, sizlerin hayatta başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz” dedi.
Etkinlikte Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, ‘Hakimlik ve Savcılık” mesleği, Ardahan Baro Başkanı Murat Yolcu, ‘Avukatlık’ mesleği, Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Eştürk, ‘Akademisyenlik’ mesleği, İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir ‘Doktorluk’ mesleği, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Muhammet Fatih Cineviz ‘Veteriner Hekimliği’ mesleği, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, ‘STK temsilciliği ve Ticaret Erbaplığı’ meslekleri ve programla ilgili olarak konuşma gerçekleştirdiler.
Etkinlikte Vali Öner ve diğer konuşmacılar öğrencilerin meslekler hakkında sorduğu soruları yanıtladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ