Vali Memiş; Geçmişimiz gençlere çok iyi anlatılmalı

Vali Memiş; Geçmişimiz gençlere çok iyi anlatılmalı

Genel 18.05.2023 17:09:11 0
Vali Memiş; Geçmişimiz gençlere çok iyi anlatılmalı
Tarih: 18.05.2023 17:09 Güncelleme: 18.05.2023 17:09
Erzurum Valisi Okay Memiş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “İstiklal mücadelesinin mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan, bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüş anlamında önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur.” dedi.
Erzurum Valisi Okay Memiş, yayınladığı bayram mesajında şunlara yer verdi, “Samsun’dan başlatılan, milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcım hareketi sayesinde, milletimizin birlik ve beraberliği, azmi ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurda dalga dalga yayılmış, milli mücadele sonucunda da işgal altında olan vatan toprakları kurtarılmış ve zaferle taçlandırılmıştır. Ülkemizin yarınları gençlerimiz ile dünyanın herhangi bir ülkesinde genç olmak aynı değildir. Büyük sıkıntılar ve zorlu mücadele şartları altında, büyük bedeller ödenerek, fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Gençlere armağan edilen bugünün Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması da onlara verilen değeri ve duyulan güveni göstermesi bakımından önemlidir.”
Gençlere her zaman güvendiklerini belirten Vali Memiş, “Işığımız, umudumuz, geleceğimiz gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Gençler, cesaretimizi takviye ve idare eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” diyerek, adeta genç kuşaklara ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma mücadelesindeki görevlerini tek tek sıralamıştır. Bugün, çağın gereksinimleriyle donanmış, bilgili, yetenekli, azimli, kararlı ve cesur ülkemiz gençlerinin, spor ve bilim başta olmak üzere ve her alanda uluslararası başarılara imza attıklarına, ülkemizin kalkınmasında yoğun gayret, çabalarına, onur ve gururla tanık oluyoruz.” dedi.
Tarihimizin gençlere ve çocuklara çok iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Erzurum Valisi Okay Memiş, “Bizler, çaresizlikten umuda, işgalden hürriyete, yokluktan varlığa uzanan bu mücadele dönemini ve ayrıntılarını çocuklarımıza iyi anlatmalı, bunu bir yüce vazife olarak kabul etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ