Vali Çiftçi’den “Kalifiye eleman” çıkışı

Vali Çiftçi’den “Kalifiye eleman” çıkışı

Ekonomi 30.01.2025 10:25:27 0
Vali Çiftçi’den “Kalifiye eleman” çıkışı
Tarih: 30.01.2025 10:25 Güncelleme: 30.01.2025 10:25
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yetişmiş iş gücüne dikkat çekerken, Erzurum’da yakın zamanda emekli olan 27 kalifiye elemanının emekli olur olmaz 100 bin lira teklifle iş bulduklarını söyledi.
Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında, 2025 yılı 1. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasında nitelikli iş gücünün önemini vurgulayan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kalifiye elemanların hızla istihdam edildiğini belirtti.
Bu kapsamda, TEİAŞ Bölge Müdürlüğü ziyaretinde edindiği bilgiyi paylaşan Vali Çiftçi, emekli olan 27 kalifiye elemanın kısa sürede yüksek maaşla iş bulduğunu ifade etti ve şunları söyledi: “TEİAŞ Bölge Müdürlüğüne bir ziyarette bulundum ve ilginç bir şey söylediler. Kurumdan 27 kalifiye, yetişmiş elaman emekli olmuş. Daha emekli olur olmaz piyasada 100 bin lira teklifle iş bulduklarını aktardılar. Hatırı sayılır bir meblağ. Demek ki kalifiye eleman ve piyasada da aranan mesleklerden olunca hemen değerlendiriliyor. Önceden görev yaptığım yerde ve burada birçok kişi iş için yolumuza çıkıyor. Hepsine soruyorum, ‘Bir mesleğin var mı?’ ‘Yok’ diyorlar. Vasıfsız elemanın piyasada iş bulması kolay değil kolunda altın bilezik gibi mesleği olan herkes çok kolay iş bulabiliyor. Bugünkü sunumda onu da söylediler, ‘Elektrik bakım uzmanları yurt dışında da teklif alıyor, iyi paralara iş bulabiliyorlar.’ Bizim de reel sektörün ve piyasanın ihtiyaçlarına cevap verecek bölümler açmak, uygun eleman yetiştirmek gibi bir sorumluluğumuz var. İstihdam kurulları da tam buna yönelik ihtiyaç duyulan bölüm ve alanların açılması yönünde teklif ve önerilerde bulunmak üzere oluşturulmuştur. Kamu sektöründen, özel sektörden kurul üyelerimiz var. Bu meyanda görüş ve önerilerinize açık olduğumuzu söylemek istiyorum.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ