Vali Çiftçi, Horasan’da

Vali Çiftçi, Horasan’da

Genel 15.11.2025 12:31:50 0
Vali Çiftçi, Horasan’da
Tarih: 15.11.2025 12:31 Güncelleme: 15.11.2025 12:31
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ilçe ziyaretleri kapsamında Horasan’da bir dizi temaslarda bulundu.
Horasan incelemelerine Kaymakamlık ziyaretiyle başlayan Vali Çiftçi, İlçe Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaretin ardından Vali Çiftçi, İlçe Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısına başkanlık etti. Toplantıda sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Çiftçi, hayvanların korunması ve sokak hayvanları kaynaklı sorunların çözümüne yönelik atılacak adımların ele alınması amacıyla, 2025 yılı içerisinde "İl Hayvanları Koruma Kurulu"nun 6 kez, İlçe Hayvan Koruma Kurulları’nın ise 4 kez toplandığını belirtti.
Kurul kararları doğrultusunda 2025 yılı içerisinde; İlgili kurumlardan müteşekkil bir denetim komisyonu kurulduğunu ifade eden Vali Çiftçi, "İlçe Belediyelerince sokak hayvanlarının toplatılması için ekipler oluşturulmuş, araç ve personel görevlendirmesi yapıldı. Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili ihbarlara daha hızlı müdahale edebilmek için 112 Acil Çağrı Merkezi’nin bu konuda da hizmet vermesi sağlandı. Hayvan bakımevi olmayan Yakutiye, Palandöken, Uzundere, Olur ve İspir ilçelerindeki sahipsiz sokak hayvanlarının Büyükşehir Belediyesine ait bakımevine alınması için protokol imzalandı. Bakımevlerinde bulunan hayvanların sahiplendirilebilmesi için kolaylaştırmalar sağlandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’nin kapasitesi, Büyükşehir Belediyemiz tarafından 150’den 1500’e çıkarıldı; yani kapasite 10 kat arttırıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait 5000 hayvan kapasiteli Doğal Yaşam Alanının inşaat faaliyetleri son aşamaya gelindi. Pasin Ovası Belediyeler Birliği’ne ait 200 kapasiteli hayvan bakımevi yönetmeliğe uygun hale getirilerek aktif hale getirilmiş ve hizmet vermeye başladı. Aziziye, Horasan ve Oltu İlçelerimizde 200’er hayvan kapasiteli bakımevlerinin inşaatında sona yaklaşıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekiplerince 2.153 sahipsiz hayvan çiplenmiş ve sahiplendirilerek Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) kaydedilmiştir. Bakımevi ve doğal yaşam alanları inşaatları tamamlandığında, ilimizdeki hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezlerinin kapasiteleri 7800’e ulaşmış olacaktır" dedi.
Vali Çiftçi, inşaat çalışmalarında sona gelinen ve bu ay sonunda açılması planlanan Horasan Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı ile Köprüköy’deki Pasin Ovası Belediyeler Birliği Hayvan Barınağı’nda incelemelerde bulundu.
30 dönümlük arazi üzerine kurulmakta olan Horasan Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı’nda; idari hizmet binası, kapalı barınma alanları, müşahade ve rehabilitasyon birimleri ile yem deposu ve klinik bulunuyor. İnşaat faaliyetleri tamamlandığında, hayvan bakımevinde 200, doğal yaşam alanında ise 500 sahipsiz hayvanın bakım ve rehabilitasyonlarının yapılması hedefleniyor.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: vali çiftçi horasan’da
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ