Vali Çiftçi; "Gençlerimiz mâziden âtiye uzanan şanlı tarihimizin birer emanetçisidir"

Vali Çiftçi; "Gençlerimiz mâziden âtiye uzanan şanlı tarihimizin birer emanetçisidir"

Kültür Sanat 19.05.2025 10:00:53 0
Vali Çiftçi;
Tarih: 19.05.2025 10:00 Güncelleme: 19.05.2025 10:00
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi: "19 Mayıs, aziz milletimizin hür ve aydınlık yarınlara uzanan kutlu yürüyüşünün ilk adımıdır. Bugün, Milli Mücadelemizin meşalesinin Samsun ufuklarından parladığı, bağımsızlık ülküsünün milletimizin yüreğinde tutuştuğu o büyük günün yıl dönümüne erişmenin mutluluğu içindeyiz. Kurtuluş Savaşı’nın başlaması ile aziz milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiş; kendi iradesine, birliğine ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığını ortaya koymuştur. Mustafa Kemal’in öncülüğünde milletimiz, kendi kaderini tayin etme hakkını sahiplenmiş; Amasya, Erzurum ve Sivas’ta atılan kararlı adımlar, milletimizin "Ya istiklâl ya ölüm" inancıyla nasıl kenetlendiğinin açık bir göstergesi olmuştur."
"Milli Mücadele ruhunu yaşatmak görevimiz"
İstiklâl ve istikbal uğruna verilen mücadeleleri, ecdadımızın emanetine sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmanın en önemli vazife olduğunu vurgulayan Vali Çiftçi, "106. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu anlamlı günde bizlere düşen en büyük görev ise, Milli Mücadele ruhunu yaşatmak ve bu bilinci genç kuşaklara güçlü bir şekilde aktarmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’u gençlere armağan etmesi, milletimizin istikbâlini emanet ettiği gençlere duyduğu sarsılmaz güvenin en güçlü ifadesidir. Mâziden âtiye uzanan şanlı tarihimizin emanetçisi olan Türk gençliği; bu kutlu mirası akıl, bilgi ve inançla geleceğe taşıyacak, güçlü ve müreffeh Türkiye Yüzyılı’nın inşasında önemli roller üstlenecektir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklâl Savaşımızın tüm kahramanlarını, komutanlarını, devlet ve siyaset adamlarını, muhterem gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla yâd ediyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ