Vali Çiftçi başkanlığında ‘Palandöken’ zirvesi

Vali Çiftçi başkanlığında ‘Palandöken’ zirvesi

Genel 31.01.2026 10:26:31 0
Vali Çiftçi başkanlığında ‘Palandöken’ zirvesi
Tarih: 31.01.2026 10:26 Güncelleme: 31.01.2026 10:26
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Palandöken Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Yunus Kızılgüneş’ten ilçenin genel durumu ile yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında geniş kapsamlı brifing aldı.
Palandöken Kaymakamlığı tarafından Ocak 2026 dönemine ilişkin hazırlanan ilçe brifinginde; ilçenin idari yapısı, nüfus durumu, eğitim, sağlık, tarım, turizm, asayiş ve sosyal yardımlar başta olmak üzere birçok alanda yürütülen faaliyetler ayrıntılı şekilde ele alındı.
2008 yılında 5747 sayılı Kanun kapsamında kurulan Palandöken İlçesinin; 1 belediye ve 26 mahalleden oluştuğu, mahallelerin 7’sinin Emniyet, 19’unun ise Jandarma sorumluluk bölgesinde yer aldığı ifade edildi. Planlı kentleşme anlayışıyla gelişen ilçe, özellikle Yenişehir ve Yıldızkent semtleriyle birlikte kamu personeli ve vatandaşlar için tercih edilen bir yaşam merkezi hâline geldi.
Erzurum il merkezinde yer alan Palandöken’in; Çat, Aziziye, Aşkale, Pasinler, Tekman ve Yakutiye ilçeleriyle çevrili olduğu, 700 kilometrekarelik yüzölçümü ve 2.000 metre ortalama rakımıyla önemli bir coğrafi konuma sahip olduğu belirtildi. TÜİK 2024 verilerine göre ilçenin nüfusunun 179 bin 286 olduğu kaydedildi.
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılında ilçede taşımalı eğitim kapsamında toplam 739 öğrencinin 80 araçla okullarına ulaştırıldığı, sağlık tesislerinde vatandaşlara kesintisiz hizmet sunulduğu, tarım alanında ise sulama ve tarımsal kalkınma kooperatifleri aracılığıyla üretimin desteklendiği ifade edildi.
Palandöken’in, Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından dünyanın en büyük ikinci kayak merkezi olarak kabul edilen Palandöken Kayak Merkezi başta olmak üzere; Konaklı Kayak Merkezi, buz hokeyi ve short track salonları, olimpik yüzme havuzu ve kayakla atlama kuleleriyle kış turizmi ve spor alanında önemli bir merkez olduğu vurgulandı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından ilçede huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü; sosyal yardımlar kapsamında ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla VEFA, Aşevi ve ADEM projeleriyle binlerce vatandaşa destek sağlandığı belirtildi.
Kaymakam Yunus Kızılgüneş, kamu hizmetlerinde etkinlik, verimlilik ve vatandaş memnuniyetini esas alan anlayışla; devam eden ve planlanan projelerin titizlikle takip edildiğini, çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ