Vali Çelik: “Verimli bir eğitim yılını geride bıraktık”

Vali Çelik: “Verimli bir eğitim yılını geride bıraktık”

Eğitim 14.06.2024 11:09:35 0
Vali Çelik: “Verimli bir eğitim yılını geride bıraktık”
Tarih: 14.06.2024 11:09
Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 453 okulda 68 bin 808 öğrencinin bugün itibariyle karne aldığını belirterek, “Verimli bir eğitim yılını geride bıraktık” dedi.
Vali Ali Çelik; Vali Yardımcısı Furkan Berber ve İl Müdürü Nurettin Yılmaz ile birlikte, Vali İdris Akbıyık İlk ve Ortaokulunda düzenlenen yılsonu karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu. Törenin yapılacağı okula gelişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Çelik, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak kitap okumaları ve tatillerini yaz kurslarında değerlendirip spor gibi sosyal faaliyetlerde bulunarak önümüzdeki eğitim öğretim yılına dinlenmiş olarak başlamalarını istedi. İl genelinde 453 okulda 68 bin 808 öğrencinin karne aldığını ve 4 bin 685 öğretmenin bugün itibariyle tatile girdiğini dile getiren Vali Çelik, “Sevgili yavrularımızın, onları yetiştiren anne-baba ve öğretmenlerimizin, sene sonu karne heyecanını paylaşıyorum. Karneler, sadece bir gözden geçirme, ne halde olduğumuzu görme belgesidir, işin sonucu değildir. Eksiklikler mutlaka kapatılır. Asıl olan, iyi birer insan olmaktır” dedi.
Eğitim alanında Hakkari’deki gelişmeleri de aktaran Vali Çelik, “Yıl içerisinde kayıplarımız da oldu. Üç öğretmenimizi kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve eğitim camiamıza tekrardan başsağlığı diliyorum. Erasmus ve e-Tivining başta olmak üzere bilimsel proje yarışmalarında ve Avrupa’ya akreditasyon konusunda yıl içerisinde çok yüksek bir başarı ve katılım gerçekleştirildi. Özellikle okul sporlarında, altını çizerek ve büyük bir mutlulukla ifade edeyim ki Türkiye birincileri, Hakkari’mizden çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Tarihi birikimi, derinliği, kadim medeniyet anlayışı, doğası ve buna bağlı dinamikleriyle Hakkari’miz, birçok alanda çok daha ötesini elde edebilecek bir potansiyeli içerisinde barındırıyor. Çocuklarımızın her birinin içerisinde, ayrı bir cevher var. Nitekim, öğrencilerimizin sportif alandaki başarılarından da bunu görebiliyoruz. Bu evlatlarımızı keşfedip itinayla eğiten eğitmenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Vali Çelik, öğrencilere karnelerini vererek iyi tatiller dileğinde bulundu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem