Vali Aydoğdu: “Şehitlerimizle ilgili paylaşımların altına tatil isteği bırakmanız beni derinden üzmüştür”

Vali Aydoğdu: “Şehitlerimizle ilgili paylaşımların altına tatil isteği bırakmanız beni derinden üzmüştür”

Eğitim 25.12.2023 10:51:50 0
Vali Aydoğdu: “Şehitlerimizle ilgili paylaşımların altına tatil isteği bırakmanız beni derinden üzmüştür”
Tarih: 25.12.2023 10:51 Güncelleme: 25.12.2023 10:51
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kar tatili isteyen öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, “Şehitlerimizle ilgili paylaşımların altına tatil isteği bırakmanız beni derinden üzmüştür” dedi.
Vali Aydoğdu, “Bazen karda oynamak, karda yürümek, soğuk havayı hissetmek, empati yapma duygumuzu geliştirir” şeklinde öğrencilere nasihatte bulunarak, şu ifadelere yer verdi:
“Kalbi güzel evlatlarımız, 2 gün önce sınır ötesinde 12 vatan evladımız şehit oldu. 12 eve ateş düştü. Türkiye yas tuttu. Al bayrağımız kıyamete kadar dalgalansın diye, biz huzur içinde yaşayalım diye. Şehitlerimizle ilgili paylaşımların altına tatil isteği bırakmanız beni derinden üzmüştür. Şunu bilmenizi isterim, bu zor hava şartlarında sınır ötesinde, sınırda, dağlarımızda siz okullarınıza rahat gidip gelirsiniz diye, biz huzurlu olalım diye nöbet tutan, mücadele eden, şehit olan kahramanlarımızı düşünmenizi istiyorum. Elbette olumsuz şartlar olursa gereği yapılır, ancak en ufak kar yağmasında tatil moduna girmek, tatil istemek bu güzel şehrin bu kadim şehrin bu asil şehrin evlatlarına yakışmayan bir davranış şeklidir. Bazen karda oynamak, karda yürümek, soğuk havayı hissetmek, empati yapma duygumuzu geliştirir. Yürüdüğünüz yollarda, hayat karşısında bir zorlukla karşılaşmıyorsanız yanlış yoldasınız demektir. Bu nedenle sizlerden ricam derslerinizi ihmal etmeyin. Bu toprakların evlatları maddi ve manevi en donanımlı olmalıdır. Bu da her şartta zorluklara karşı dirençli olmaktan geçer. Sizler bu toprakların kavrulmuş çocukları olarak bayrağımıza, değerlerimize, şehitlerimize bizden daha çok sahip çıkmalısınız. En ufak olumsuzlukta pes etmeniz hepimizi üzer. Sosyal medyada yazdıklarınızın bütün herkes tarafından görüldüğünü ve o yazılanların bir şekilde sizin şahsiyetinizle ilgili ipuçları verdiğini bilmenizi isterim. Bu ülkenin bugünü ve geleceği için sizlerin empati duygusu güçlü zorlukları karşısında yılmayan şikayet etmeyi bir erdem olarak görmeyen, şikayet yerine sürekli çözüm bulan ve bir hikaye oluşturan insanlar olmanız en büyük temennimiz. Sizleri çok seviyoruz, başarılı olmanız için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Lütfen bu yazdıklarımı dikkatlice düşünün. Sizin sağlığınız güvenliğiniz için bütün arkadaşlarımızla elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Ben isterdim ki şehitlerimizle ilgili paylaşım yaptığımızda, Siz de; Allah rahmet etsin, mekânları cennet olsun biz de onlara layık olmak için gece gündüz çalışacağız, demenizdi. Bu hassasiyetin siz de olduğunu, asaletinizde olduğunu biliyorum. Bu asaletin ortaya çıkması gereken anlar bu anlardır. Unutmayın lütfen. Bu vesileyle okullara giderken güzel havayı teneffüs ederken öğretmenlerinizin yüzündeki tebessümün sebebinin bu ülkeyi koruyan gizli meleklerden dolayı olduğunu unutmayınız. Sizi çok seviyorum. Allaha emanet olun. İyi dersler diliyorum. Gözlerinizden sevgiyle öpüyorum.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ