Vali Akbıyık: “Hakkari hizmetin en iyisini hak ediyor”

Vali Akbıyık: “Hakkari hizmetin en iyisini hak ediyor”

Politika 18.11.2022 12:04:10 0
Vali Akbıyık: “Hakkari hizmetin en iyisini hak ediyor”
Tarih: 18.11.2022 12:04 Güncelleme: 18.11.2022 12:04
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari’de her alanda büyük değişim dönüşüm olduğunu belirterek, “Diğer iller gibi Hakkari ilimiz de hizmetin en iyisini hak ediyor” dedi.
Hakkari Müftülüğü ev sahipliğinde ilin kanaat önderleri, iş adamları ve vatandaşların katılımıyla Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda toplantı yapıldı. Kur’an kursu öğrencisi tarafından okunan aşr-ı şerif ile başlayan toplantı, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nun açılış konuşması ile devam etti. Burada konuşan Vali Akbıyık, müftülüğün hayırlı bir toplantıya vesile olduğunu belirterek, “İl dışındaki hayırsever vatandaşlarımızdan Hakkari’deki cami ve Kur’an kursları için destek gelmeye devam ediyor. Hayır, herkesin yapması gereken bir hizmettir. Bu hayırlı toplantıya her kesimden vatandaşlarımızın gelmiş olmasından mutluluk duydum. Hakkari’de her alanda büyük değişim dönüşüm olduğunu sizlerde görmektesiniz. Eğitimde, sağlıkta, altyapı ve üst yapı ile diğer hizmetlerde büyük değişiklik yaşamaktayız. Çocuklarımız tıp fakültesi gibi güzel okulları kazanıyor. İnşallah her şey daha iyi olacak. Diğer iller gibi Hakkari ilimiz de hizmetin en iyisini hak ediyor. Bu hizmetleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle yapıyoruz” dedi.
Yürütülen hizmetleri anlatan İl Müftüsü Fakirullahoğlu ise “İl genelinde inşaatı devam eden 60 cami ve Kur’an kursu bulunmaktadır. Yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan 750, 4-6 yaş Kur’an kurslarında 800, ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında yaklaşık 6 bin, yaz Kur’an kurslarında ise 25 bin civarında insanımıza Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğreterek, vatan ve millet için faydalı bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
Katılımcılar, dilek ve temennileri ile sorun ve önerilerini ifade ettikten sonra toplantı sona erdi.
Toplantıya Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Talha Battal, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, mahalle muhtarları, din görevlileri, kanaat önderleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ