Üzümlü’de bağcılık eğitimi düzenlendi

Üzümlü’de bağcılık eğitimi düzenlendi

Genel 19.03.2025 10:32:15 0
Üzümlü’de bağcılık eğitimi düzenlendi
Tarih: 19.03.2025 10:32 Güncelleme: 19.03.2025 10:32
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından, Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde bağcılıkta hastalık ve zararlılar ile mücadele eğitimi düzenlendi.
Coğrafi işaretli Cimin üzümü Erzincan’da 2024 yılında 9 bin 300 dekarlık alanda yetiştirilmiş ve 5 bin 500 tonluk rekolte gerçekleşmişti. Üzümlü ve köylerinde baran sistemiyle yetiştirilen ve 9 bin 300 dekar alanı kaplayan üzüm bağlarında kalitenin, verimin ve üretimin artırılması amacıyla Erzincan Valiliği koordinesinde tarım teşkilatları tarafından çeşitli çalışmalar yapılıyor.
Çalışmalar kapsamında Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, bağ alanlarında hastalık ve zararlılarla mücadele ve uygulanması gereken kültürel işlemler konusunda eğitim programı düzenledi.
Üzümlü Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen ’Bağlarda Hastalık ve Zararlılarla Mücadele’ eğitiminde Bağcılık Uzmanı Ziraat Mühendisi Selahattin Albayrak tarafından, bölgede sık karşılaşılan hastalık ve zararlılar konusunda çiftçiler bilgilendirilerek sezon başından itibaren almaları gereken önlemler konusunda bilgilendirildiler.
Eğitim programında konuşma yapan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Üzümlü ve köylerinin sebze ve meyve üretimiyle dikkat çektiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan planlı üretim ve yeni destekleme modeliyle önümüzdeki süreçte çiftçilerin daha fazla destekleneceğini kaydeden İl Müdürü Alper Koçaker, tarım teşkilatlarının çiftçilerle işbirliği içerisinde üretim, verim ve kalitenin artırılması noktasında çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ