Üzümlü’ de dolu zarar verdi

Üzümlü’ de dolu zarar verdi

Genel 9.07.2024 09:43:24 0
Üzümlü’ de dolu zarar verdi
Tarih: 09.07.2024 09:43 Güncelleme: 09.07.2024 09:43
Hafta sonu yaşanan dolu yağışı nedeniyle Erzincan Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince Üzümlü ilçesi ve merkez köylerde tarım alanlarında meydana gelen zarların tespit çalışmalarına başladı.
Erzincan’da yaz yağışları etkili olmaya devam ediyor. Erzincan’ın Üzümlü ilçesi ve köylerinde meydana gelen dolu yağışı sonrasında tarım alanlarında zarar oluştu. Özellikle Üzümlü’ye bağlı Karakaya, Pişkidağ ve Göller köylerinde etkili olan dolu yağışı sonrasında Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler sahada hasar tespit çalışmalarına başladı.
Pazar günü meydana gelen dolu yağışı coğrafi işaretli Cimin Üzümü’nün yoğun olarak yetiştirildiği bölgelerde etkili oldu. Teknik ekiplerin yaptığı ilk çalışmalar sonucunda bölgede üzüm bağları başta olmak üzere, elma, kiraz ve dut bahçeleri ile domates, biber ve fasulye ekili alanlara dolu yağışının zarar verdiği tespit edildi.
Hasar tespit çalışmalarına bizzat katılan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, dolu yağışının etkili olduğu bölgelerde bitkilerin sürgün, yaprak ve meyve kısımlarında kırılma ve çatlamalar meydana geldiğini söyledi. Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekiplerin zarar gören sahada hasar tespit çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyleyen İl Müdürü Şahin, nihai raporun bir hafta içerisinde ortaya çıkacağını kaydetti.
Dolu yağışının yaşandığı bölgede yaklaşık 1300 dekarlık sebze ve meyve ekili alanın etkilendiğini tahmin ettiklerini belirten Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Şahin, ilk tespitlere göre 200 civarında üreticiye ait ekili alanın zarar gördüğünü söyledi. Bölgede meydana gelen zararın teknik ekiplerin incelemelerinin ardından net olarak ortaya çıkacağını ifade eden İl Müdürü Şahin, bu tür doğal afetlerin zaman zaman yaşandığını ifade ederek tarım sigortasının önemine değindi.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince dolu yağışından etkilenen bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: üzümlü’ de dolu zarar verdi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ