Uzmanından velilere beslenme çantası için önemli tavsiye

Uzmanından velilere beslenme çantası için önemli tavsiye

Sağlık 6.09.2023 12:47:37 0
Uzmanından velilere beslenme çantası için önemli tavsiye
Tarih: 06.09.2023 12:47 Güncelleme: 06.09.2023 12:47
Bingöl’de Toplum Sağlığı Merkezinde görevli doktor Muammer Musaoğlu, velilere beslenme çantasında olması gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu.
Ülke genelinde birinci sınıflar için ders zili çalarken, diğer öğrenciler için ise eğitimin başlamasına sayılı günler kaldı. Bingöl’de de Toplum Sağlığı Merkezinde görevli doktor Muammer Musaoğlu, velilere beslenme çantasında olması gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu. İçinde katkı maddesi olan ve sağlıksız besinlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Dr. Musaoğlu, evde dengeli bir beslenme çantasının hazırlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Dr. Musaoğlu, ’’Malum uzun bir yaz tatili geride kaldı, eğitim-öğretim yılı da tekrar başlıyor. Hem öğrencilerin hem de ailelerin bu konuda heyecanları var. Bu okul döneminde dikkat edilmesi gereken konulardan biri de beslenme. Çocukların evin uzağında günün bir bölümünü geçirecekler. Sağlıksız ve kaktı ürünleri içeren besinleri tüketmemelerini öneriyoruz. Çocukların beslenmesinde en sağlıklı olan evde hazırlanmış bir beslenme çantası daha iyi olacaktır’’ dedi.

’’Süt ürünü, tahıl ürünü, bir meyve şeklinde hazırlanması çok daha sağlıklı olur’’
Ana ve ara öğünler için beslenme çantasında olması gerekenleri aktaran Dr. Musaoğlu, “Beslenme çantası hazırlarken de dikkat etmemiz gereken durumlar var. Öncelikle çocuğun taşıyabileceği bir beslenme çantası olmalı. Keskin kokulu yiyecekler tercih edilememelidir. Örneğin, yumurtayı sabah evden çıkmadan yemek daha doğru olur. Onun dışında dökülme riski taşıyan besinler de çantaya konulmamalı. Çocuğun besin ihtiyacını dengeli bir şekilde karşılayacak besinler tercih edilmelidir. Peynirli, ton balıklı bir sandviç yanına da ayran veya elma şeklinde olabilir. Süt ürünü, tahıl ürünü bir meyve şeklinde hazırlanması çok daha sağlıklı olur. Peynirli dere otlu makarna, yanına yoğurt ve armut olabilir. Yada ev yapımı patatesli, sebzeli bir börek olabilir. Ara öğün olarak da mesela, bir dilim tam tahıl ekmek üzerine fıstık ezmesi sürülerek yanına bir muz ve süt ile ara öğün hazırlanabilir. Kuru meyveli bir kek, süt, taze sıkılmış meyve suyu olabilir. Bu şekilde çocuk hem besinleri dengeli bir şekilde almış olacak hem de okul başarısını bu şekilde bir beslenme arttırmış olacak” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ