Uzmanından et tüketimiyle ilgili uyarı

Uzmanından et tüketimiyle ilgili uyarı

Sağlık 16.06.2024 09:40:45 0
Uzmanından et tüketimiyle ilgili uyarı
Tarih: 16.06.2024 09:40
Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Orhan Okşar, kurban etinin tüketilmeden 24 saat bekletilmesi uyarısı yaptı.
Malatya’da görev yapan Diyetisyen Orhan Okşar, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulundu. Kurban etinin kesildikten 24 saat sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Okşar, et ile birlikte sebze tüketiminin önemine vurgu yaptı.

“Bayram sürecinde güne kahvaltı ile başlamak daha doğru olacaktır”
Günübirlik iki öğün yağ oranı az kırmızı et tüketiminin sağlık açısından daha uygun olacağını kaydeden Okşar, ”Kurban Bayramı sürecinde şerbetli tatlılar ile kırmızı etin çok fazla tüketileceği geniş sofraların yoğun olacağı bir bayram süreci geçireceğiz. Bu sürecin daha sağlık geçirebilmesi için günübirlik en fazla iki öğün yağsız et tüketimi önceliğimiz olmalı. Kurban kesimi sonrası hemen et tüketimine başlanmasını sağlıklı bulmuyoruz çünkü kurban etinin 24 saat dinlendirilerek tüketilmesi lazım. Et tüketimi ile birlikte sebze tüketimi de çok önemlidir. Bunun yanı sıra bayram süreci içerisinde güne kahvaltı ile başlamakta daha doğru bir uygulama olacaktır. Sağlık daha güzel bir bayram geçirilmesi adına günübirlik en fazla bir porsiyon et tüketimini öneriyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem