Uzman Dr. Cihangiroğlu uyardı: "Kronik hastalığı bulunanlar, oruç kararını mutlaka doktorunuzla birlikte verin"

Uzman Dr. Cihangiroğlu uyardı: "Kronik hastalığı bulunanlar, oruç kararını mutlaka doktorunuzla birlikte verin"

Sağlık 17.02.2026 11:10:57 0
Uzman Dr. Cihangiroğlu uyardı:
Tarih: 17.02.2026 11:10 Güncelleme: 17.02.2026 11:10
Ramazan ayına sayılı günler kala önemli açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu, kronik hastalığı bulunan vatandaşların oruç kararını mutlaka hekim kontrolünde vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Mediline Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu, özellikle kronik hastalığı bulunan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Ramazan ayının manevi huzurunun herkese şifa olmasını temenni eden Uzm. Dr. Cihangiroğlu, tansiyon, diyabet, kalp yetmezliği ve böbrek yetmezliği gibi kronik rahatsızlıkları bulunan hastaların oruç tutma kararını mutlaka doktorlarıyla birlikte vermeleri gerektiğini vurguladı. Uzun süren açlığın kan şekerinde düşüklüklere ve tansiyon dengesizliklerine yol açabileceğini belirten Cihangiroğlu, kronik ilaç kullanan hastalarda Ramazan ayında doz ve ilaç alım saatlerinin değişebileceğine dikkat çekti.

"Hastalarımızın oruç tutma kararını mutlaka doktorlarıyla birlikte vermeleri çok önemlidir"
Oruç kararının mutlaka doktorla birlikte verilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Cihangiroğlu, " Ramazan ayının manevi huzuru hepimize şifa olsun. Özellikle tansiyon, şeker ,kalp yetmezliği , böbrek yetmezliği gibi kronik bir hastalığınız varsa, oruç kararını doktorunuzla birlikte vermeniz çok önemli. Uzun süren açlık, kan şekerinde düşüşlere veya tansiyonda dengesizliklere yol açabilir. İlaçlarınızın kullanım saatleri değişeceği için, doz ayarlaması gerekebilir. Özellikle insülin kullanan şeker hastaları ve sıvı kaybı yaşaması riskli olan ileri derecede kalp ya da böbrek hastaları için oruç tutmak ciddi riskler doğurabilir" dedi.

"İftarı, hafif gıdalarla açmak daha sağlıklıdır"
Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Cihangiroğlu, " Eğer doktorunuz ’oruç tutabilirsin’ dediyse, sahurda mutlaka protein ve lif açısından zengin, tok tutacak besinler tüketin ve gün boyu susamamak için aşırı tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden uzak durun. İftarda ise hızlı ve ağır yemeklerle değil, yavaş yavaş ve küçük porsiyonlarla orucunuzu açın. Unutmayın, sağlık her şeyin başıdır. İbadetlerimizi sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek en büyük dileğimiz" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ