Uyuşturucu Baronlarına Büyük Darbe: Van Dahil 14 Ilde 42 Zehir Taciri Tutuklandı!

Büyük Darbe: 14 ilde narkotik operasyonu!

Van Haberleri 5.11.2024 14:10:00 0
Uyuşturucu Baronlarına Büyük Darbe: Van Dahil 14 Ilde 42 Zehir Taciri Tutuklandı!
Tarih: 05.11.2024 14:12 Güncelleme: 05.11.2024 14:10

Türkiye'nin farklı bölgelerinde uyuşturucu ticaretiyle mücadele kapsamında "Narkoçelik-46" kod adlı büyük bir operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon hakkında bilgi vererek 14 ilde düzenlenen operasyonlarda 42 kişinin tutuklandığını duyurdu. 

BAKAN YERLİKAYA OPERASYON DETAYLARINI PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Van, Bitlis, Diyarbakır ve diğer illerde Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 2 ton 3 kilogram uyuşturucu madde, yaklaşık 3 milyon kök kenevir ve skunk bitkisi, 68 bin 737 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini bildirdi. Yakalanan 67 şüpheliden 42'sinin tutuklandığını belirten Bakan Yerlikaya, diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiğini belirtti. 

UYUŞTURUCU TİCARETİNE AĞIR DARBE

Operasyonların detaylarına da değinen Bakan Yerlikaya, Bitlis'te 250 kg metamfetamin, Diyarbakır'da 1 milyon 967 bin kök kenevir, 1 milyon 8 bin kök skunk ve 1 ton 452 kilogram esrar, Van'da ise 101 kg esrar, 18 kg metamfetamin ve 29 kg skunk ele geçirildiğini söyledi. Ayrıca Manisa'da binlerce uyuşturucu hap ve kenevir bitkisi, Ankara, Artvin ve Antalya'da onlarca kilogram uyuşturucu madde, Malatya'da 49 bin 391 adet uyuşturucu hap, Sakarya'da 21 kg bonzai, Hatay'da 5 kg metamfetamin ve Gaziantep, Mersin, Aydın, Şırnak illerinde de önemli miktarlarda uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı. Tüm bu operasyonlar neticesinde çok sayıda şüpheli sokak satıcısı ve zehir taciri tutuklanarak adalete teslim edildi. 

Bu orkestrasyon, ülke genelinde uyuşturucu ile mücadelede kararlılık ve etkili operasyonların devam ettiğini göstermesi açısından önem arz etmektedir. Uyuşturucu ile mücadelede güçlü bir mesaj veren bu başarılı operasyonlar, gelecekte benzer suç faaliyetlerine karşı caydırıcılığı artırmayı hedefliyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ