Uyafa Palandöken cup futbol turnuvası 2024 yılına ertelendi

Uyafa Palandöken cup futbol turnuvası 2024 yılına ertelendi

Van Spor 8.03.2023 09:29:45 0
Uyafa Palandöken cup futbol turnuvası 2024 yılına ertelendi
Tarih: 08.03.2023 09:29 Güncelleme: 08.03.2023 09:29
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisinin, uluslararası projelerinden biri olan 24 ülkenin katılımıyla Mayıs Ayı’nda Erzurum’da düzenlenmesi planlanan UYAFA Palandöken Cup Futbol Turnuvası’nın, ülkemizde yaşanan depremler nedeniyle bir yıl ertelendiğini açıkladı.
Erzurum’da 24 ülkeden takımların katılımı ile 25-31 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan UYAFA Uluslararası Palandöken Cup Futbol Turnuvası, ülkemizde meydana gelen depremler nedeniyle bir yıl ertelendi.
UYAFA Uluslararası Palandöken Cup Futbol Turnuvası, 25-31 Mayıs 2024 tarihlerinde Erzurum’da yapılacak.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi Başkanı Özcan Şimşek ve yönetim Kurulu’nu makamında kabul etti. Kabulün ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile Erzurum’da düzenlenmesi planlanan UYAFA Uluslararası Palandöken Cup Futbol Turnuvası’nın, ülkemizde yaşanan depremler nedeniyle bir yıl ertelendiğini bildirdi.
Bakan Kasapoğlu, “Erzurum’da UYAFA Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisinin, uluslararası projelerinden biri olan 25-31 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan UYAFA Uluslararası Palandöken Cup Futbol Turnuvası’na ev sahipliği yapacaktık. Ancak ülkemizde art arta yaşadığımız depremler nedeniyle turnuvanın daha güçlü ve güzel bir şekilde düzenlenmesi amacıyla UYAFA Uluslararası Palandöken Cup Futbol Turnuvası inşallah önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek.” dedi.
Bakanlık olarak UYAFA ile olan işbirliklerinin hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Ülkemizin gençlerini kültürde, sanatta, bilimde, teknolojide nasıl çok ciddi bir şekilde takip ediyorsak sporda da onların bakanlığı olarak gençlerimizin yanında olacağız. Yetenekli gençlerimizin her birini ülkemizin bugünleri, yarınları adına en güzel şekilde desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Hagi ve Popescu depremzedeler yararına oynanacak özel maçlarda forma giyecek
Özcan Şimşek başkanlığındaki UYAFA yönetimi, UYAFA Uluslararası Palandöken Cup Turnuvası’nın bir yıl ertelenmesi üzerine depremzedeler yararına düzenlenmesi planlanan özel maç sayısını artırma kararı aldı.
Romanyalı eski yıldız futbolcular Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu’nun da aralarında olduğu eski futbolcuların forma giyeceği özel maçların biri Türkiye’de diğeri ise Romanya’da oynanacak. Her iki maçtan elde edilecek gelirler depremzedelere bağışlanacak.
Bir dönem ülkemizde Galatasaray forması giyen dünyaca ünlü eski Rumen futbolcular Hagi ve Popescu’nun yer alacağı özel maçlar için Türkiye’den ve farklı ülkelerden eski yıldız futbolcular da davet edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ