Üsküdar Belediyesi deprem bölgesine yardım için seferber oldu

Üsküdar Belediyesi deprem bölgesine yardım için seferber oldu

Genel 8.02.2023 18:49:40 0
Üsküdar Belediyesi deprem bölgesine yardım için seferber oldu
Tarih: 08.02.2023 18:49 Güncelleme: 08.02.2023 18:49
Üsküdar Belediyesi Türkiye’yi yasa boğan yüzyılın felaketi depremin ardından bölgeye yapılacak yardımlar ve arama kurtarma ekipleri için hızla harekete geçti. Depremin birinci günü arama ve kurtarma ekiplerini oluşturan Üsküdar Belediyesi 21’i arama kurtarma, 14’ü ise teknik ekip olmak üzere 75 kişilik personeli hızlıca deprem bölgesine sevk etti. Ekipler AFAD tarafından Üsküdar Belediyesi’nin sorumluluk alanı olarak belirlediği İskenderun ilçesine yönlendirildi. Ayrıca 25 kişilik teknik ve lojistik personel de 9 Şubat’ta yardım TIR’larıyla yola çıkacak.
Üsküdar Belediyesine bağlı arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine ulaşır ulaşmaz çalışmalara destek verdiler. Ekipler uzun uğraşlar sununda enkaz altındaki depremzedelerden ulaşabildiklerini kurtararak sağlık kuruluşlarına gönderilmesini sağladılar. Üsküdar Belediyesi arama kurtarma ekibi ve teknik personeller İskenderun ilçesinde kurtarma çalışmalarına destek vermeye devam ediyorlar.
Üsküdar Belediyesi arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra deprem bölgesinin yemek ihtiyacı için de harekete geçti. İstanbul’dan yola çıkarılan büyük bir TIR aşevine dönüştürüldü. İskenderun Gençlik Merkezi’nin önüne kurulan mutfakta 5 aşçı binlerce kişi için üç çeşit sıcak yemek sağlanmaya başlandı. Sıcak yemek dağıtımına ekipler ve imkanlar daha da genişletilerek devam edilecek. İstanbul’dan bölgeye erzak temini de yine sürecek.
Üsküdar Belediyesi, binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, çok sayıda insanımızın yaralandığı deprem felaketinde yaraların sarılması amacıyla yardımların oluşturulması için de gerekli çalışmayı başlattı. Belediye binasının hemen yanında yer alan Çavuşdere Spor Salonu yardım toplama merkezi haline getirildi. Üsküdar ve çevresinden binlerce vatandaşın deprem bölgesine göndermek üzere getirdiği, battaniye, ısıtıcı, giyecek, yiyecek ve diğer barınma ihtiyaçları merkezde toplandı. Belediye görevlileri dışında yüzlerce gönüllü Üsküdarlı da yardımların tasnifi ve gönderimi için çalıştı. Toplanan yardımlar TIR ile bölgeye ulaştırıldı; ulaştırılmaya da devam ediliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ