Urartu Göz’de DSR ameliyatları başarıyla gerçekleşiyor

Urartu Göz’de DSR ameliyatları başarıyla gerçekleşiyor

Van Haberleri 25.07.2022 10:32:00 0
Urartu Göz’de DSR ameliyatları başarıyla gerçekleşiyor
Tarih: 25.07.2022 10:32 Güncelleme: 25.07.2022 10:32

Van’da 2005 yılından bu yana A Grubu sağlık hizmeti sunan Özel Urartu Göz Merkezi’nde lazer ile gözyaşı kanal tıkanıklığı (DSR) tedavisi başarıyla gerçekleşiyor.
Yaklaşık 18 yıldır Van başta olmak üzere Ağrı, Muş, Hakkâri ve Bitlis illerine göze dair her konuda hizmet verdiklerini ifade eden Urartu Göz Kurucusu ve Başhekimi Operatör Dr. Baran Bari İlhan, DSR olarak tanımlanan göz yaşı kanal tıkanıklığının hastaların gözlerinde yaşarma, çapaklanma, göz kızarıklığı meydana getirdiğini belirterek, hastaların hep ellerinde peçete ile dolaşma şikayeti ile geldiğini söyledi. Göz ile boğaz arasında yer alan gözyaşı kanalının alt ve üst kapakta bir saç teli kalınlığında olduğunu aktaran İlhan, “Gözümüzü açıp kattığımızda, gözün içindeki suyu buruna pompalıyor ve oradan da boğazımıza gidiyor. Ancak kanal tıkanınca bu sefer o su, devamlı dışarı akıyor. Onlarda iki çeşit ameliyat yöntemi var. Bunlardan biri açık ameliyat diğeri ise kapalı ameliyattır” dedi.
Açık ameliyatta burnun üst kısmının yarıldığını ifade eden Dr. İlhan, “Orada yaklaşık bir santimlik kesi oluşturuyor. Cerrahi operasyon yapıldıktan sonra tekrar dikiş atılıyor. Kapalı ameliyat ise içerden yapılıyor. Biz Urartu Göz olarak bunu lazerle yapıyoruz. Lokal anestezi altında yapılan ve ortalama 15 dakika süren bir operasyondur. Silikon bir tüp takıyoruz ve böylece hasta hem yaşlardan kurtuluyor hem de estetik olarak burnu üzerinde bir izle gezmemiş oluyor. Bu da kişinin yaşam konforunu daha da arttırıyor” ifadelerini kullandı.
Burada başarı oranının yüzde 80 olduğuna değinen İlhan, “Aynı gün içerisinde hastamızı taburcu edebiliyoruz. Hastamız günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Yüzde 20 oranında kimi hastalarımızda yıllar içerisinde tekrar tıkanma söz konusu olabilir, bu durumda ise mevcut tedavi yöntemi tekrarlanır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ