Urartu Göz uzmanlarından uyarı: “Yılda bir kez göz kontrolüne gidilmeli”

Urartu Göz uzmanlarından uyarı: “Yılda bir kez göz kontrolüne gidilmeli”

Van Haberleri 13.09.2022 14:39:00 0
Urartu Göz uzmanlarından uyarı: “Yılda bir kez göz kontrolüne gidilmeli”
Tarih: 13.09.2022 14:39 Güncelleme: 13.09.2022 14:39

Van’da Urartu Göz uzmanları, çocukluk ve yaşlılık çağında gözlerde birçok hastalığın ortaya çıktığına dikkat çekerek, insanların mutlaka yılda en az bir defa göz kontrolüne gitmesini tavsiye etti.
İnsan vücudunun olağanüstü olduğunu ifade eden Urartu Göz kurucularından Doktor Öğretim Üyesi Atilla Yazıcıoğlu, insanların her yaşta bazı hastalıklara yakalanabildiğini söyledi. Yazıcıoğlu, “Örneğin çocukluk çağında tek taraflı katarak, göz içi tümörlerden tutun da, yaşlılık çağında göz tansiyonu, katarak ve sarı nokta hastalıkları gibi göz hastalıkları oluşmaktadır. Bizler halkımıza, insanlarımıza hiçbir sıkıntı olmasa bile yılda bir sefer göz doktoruna gitmelerini tavsiye ediyoruz. Erişkin yaşta, yenidoğan ve çocukluk yaş grubunda da bunu mutlaka uygulamakta fayda vardır” dedi.
Bazı göz bozuklukları ve göz arkası hadiselerinin ancak uzman bir göz doktoru tarafından değerlendirildiğinde farkına varılabildiğine dikkat çeken Yazıcıoğlu, “Bir çocuğun bir gözünde göz bozukluğu varsa, diğer gözüyle çocuk dünyayı iyi gördüğü için aile farkına varamayabiliyor. Bu tür durumlarda bizler bunu teşhis edebiliyoruz. 60 yaş sonrası katarakt, sarı nokta ve göz tansiyonu gibi hastalıklar, esasında genetik bir neticedir. Bunu bir menopoz gibi, bir prostat gibi ileri yaş hastalığı kabul edip, yılda bir göz doktoru tarafından değerlendirilmesi uygundur. Bu tür şeyleri bazen biz bile makinalarda test yaptıktan sonra tespit edebiliyoruz. Bu nedenle halkımızın yılda en az bir sefer göz doktoru kontrolüne gitmesini istiyoruz. Urartu Göz olarak 6’sı göz ve anestezi, 2’si fizik tedavi olmak üzere 8 uzman hekimle halkımızın hizmetindeyiz. Hastalarımızın göz ve fizik tedavi ile ilgili sorunlarında, çağın getirdiği son teknolojiyi kullanarak hizmetimize devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ