Ünlü yönetmen yeni filmi için Muş’u tercih etti

Ünlü yönetmen yeni filmi için Muş’u tercih etti

Kültür Sanat 6.06.2024 11:24:34 0
Ünlü yönetmen yeni filmi için Muş’u tercih etti
Tarih: 06.06.2024 11:24
MUŞ (İHA) – Muş’ta huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla geniş oyuncu kadrosu ve komedisi yüksek uzun metrajlı “Babamın Damadı” filmi çekileceği bildirildi.
Yapımcılığını Fırat Erez’in üstlendiği ve yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen A. Taner Elhan’ın oturduğu “Babamın Damadı” filmi, Muş’un doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri eşliğinde çekilecek. Yaklaşık bir hafta boyunca Muş’un farklı noktalarını gezen film ekibi, kentin sunduğu doğal platolara hayran kaldı. Erez ve Elhan, film için en uygun set alanlarını belirlemek amacıyla yaptıkları gezide, Muş’un eşsiz doğası ve samimi halkı tarafından büyülendiklerini ifade etti.
Çekimlerin önümüzdeki günlerde başlaması planlanırken, Muş halkı da projeye büyük ilgi gösteriyor. “Babamın Damadı” filminin oyuncu kadrosu hakkında detaylar henüz açıklanmasa da, filmin Muş’ta çekilecek olması bölgeye olan ilgiyi artıracak.
Muş’un doğal güzellikleri ve huzur dolu atmosferinin film için mükemmel bir arka plan oluşturduğunu söyleyen Yönetmen Elhan, “Hikâye zaten Muş’a yazıldığı için filmi Muş’ta çekmekten başka çaremiz yok. Hayatımda ilk defa Muş’a geldim ve üç gündür geziyoruz. Ben Muş’a ve Muş insanına aşık oldum. Üç gün içinde burada yıllarca sürecek dostluklar kurdum diyebilirim. Muş’ta film çekmek benim için büyük bir mutluluk olacak. Sinema, sanat olmasının yanı sıra çok büyük bir kültürel olaydır ve Muş’a çok şey katacak. Biz burada, buraya ait bir hikâyeyi çekeceğiz. Romantik komedi tadında, tüm yerel öğeleri kullanacağız. Muş’ta, Muşlularla birlikte bir film yapacağız. Türkiye’de ses getirecek bir proje olacak, öyle söyleyebilirim. Sette çok zamanımız yok, yaklaşık 45 gün kadar kaldı. Temmuz ayının ortasında, 15-20’si aralığında sete çıkacağız. Üç hafta burada olacağız ve setimiz üç hafta sürecek. Dün Muş Şehir Tiyatrosu’nun bir temsilini izledik. Sonrasında da oyuncularla tanıştık. Muşlu birinin yazdığı bir oyunu Muş’ta izlemek gerçekten güzeldi. Bu tiyatrodan seçeceğimiz oyuncular olacak” şeklinde konuştu.
Murat Nehri’nde mutlaka birkaç sahnenin çekileceğini ifade eden Elhan, “Bozbulut köyünde Murat Nehri’nin kenarına ilk defa indik. Buradan Murat Nehri çok güzel görünüyor ve kenarına kadar gelebiliyorsunuz. Yani Murat Nehri’nde mutlaka birkaç sahnemiz olacak ve bunlardan biri kesinlikle burada çekilecek. Bir haftadır geziyoruz ve Muş’ta neredeyse gitmediğimiz yer kalmadı. Kuzeyine, güneyine, doğusuna, batısına her yerine gittik. Nereye gitsek bir mekan beğeniyoruz ve burada mutlaka bir sahne çekmeliyiz diyoruz. Allah bize kolaylık versin, Muş’ta göstermediğimiz yer kalmayacak” dedi.
Filmin yapımcılığını üstlenen Fırat Erez ise çekimlerin önümüzdeki günlerde başlamasının planlandığını hatırlatarak, “Bu topraklarda büyümüş olmak, bize birçok değer kattı. Bu değerler cesareti ve memleketimize destek vermeyi öğretti. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak, buradaki insanların içlerindeki mücadeleyi gördüm. Bu yüzden, bu memleketin sanatsal olarak aç olduğunu ama bu sanatın bu yörede yaşayan insanlar tarafından gelişeceğini düşündük. Muş halkının bu topraklara ve projeye verdiği değerler, bizim için çok önemli. Bu proje, turizm açısından, bölgesel olarak halkın gelişimi açısından ve sanatsal olarak buraya büyük katkı sağlayacak. Bu destekleri göz önünde bulundurarak, Muş’ta karar kıldık” ifadelerini kullandı.
2024 yılında vizyona girmesi planlanan “Babamın Damadı” filmi, sinemaseverler tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem