Üniversiteli kız öğrencilerinden örnek davranış

Üniversiteli kız öğrencilerinden örnek davranış

Genel 11.12.2024 09:10:09 0
Üniversiteli kız öğrencilerinden örnek davranış
Tarih: 11.12.2024 09:10 Güncelleme: 11.12.2024 09:10
Bitlis Eren Üniversitesinde öğretim gören ve yurtlarda kalan kız öğrenciler, giymedikleri giysilerini toplayarak ihtiyaç sahibi arkadaşlarının kullanımına sunuyor.
Yurt Müdürü Hülya Yıldırım tarafından ortaya atılan fikirle geliştirilen ve yurtta kalan öğrencilerin de destek verdiği ‘Kardeşimin Dolabı’ adlı proje hayata geçirildi. ‘Giymediğini getir’, ‘Hayat paylaşınca güzel’, ‘Kimine göre fazla olan bir diğerine ihtiyaç olabilir’ sloganları eşliğinde öğrenciler yurtta örnek bir dayanışmaya imza attılar.
Yemekhane girişine kurdukları masalarda topladıkları giysileri önce yıkayan öğrenciler, daha sonra bunları ayrıştırıp ütüleyerek ihtiyacı olan öğrenciler için sergiliyor. İhtiyacı olan öğrenciler de bu kıyafetleri beğenerek giymek üzere dolaplarına götürüyor.
Öğrencilerden Esranur Cengiz, bu proje ile hem gönüllere dokunduklarını hem de mutlu olduklarını belirterek, “Kardeşimin Dolabı adlı projede topladığımız kıyafetleri önce yıkayıp ütülüyoruz. Daha sonra da kullanılacak konuma getiriyoruz. Ardından da burada masalarda sergileyerek öğrenci kardeşlerimizin beğenisine sunuyoruz. Yaklaşık bir ay önce başlattığımız projemiz kısa sürede olumlu olarak bizlere döndü. Gerçekten ihtiyacı olan arkadaşlarımız var. İhtiyaçları giderdiğimiz için çok mutluyuz. Bu projemizin önümüzdeki yıllarda sürdürülmesi için çalışıyoruz. Projemiz Yurt Müdiremiz Hülya Yıldırım tarafından ortaya atıldı. Biz öğrenciler de ona bu projede destek verdik. Şu an iyi ki yaptık diyoruz. Bu proje ile hem mutlu oluyorlar hem de ihtiyaçlarını gidermiş oluyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ