Üniversite Hayalleri Gerçek Oluyor: YKS Tercih Sonuçları Açıklanma Tarihine Dair Son Dakika!

YKS tercih sonuçları için geri sayım başladı.

Eğitim 5.08.2024 03:14:00 0
Üniversite Hayalleri Gerçek Oluyor: YKS Tercih Sonuçları Açıklanma Tarihine Dair Son Dakika!
Tarih: 05.08.2024 03:16

Üniversite adaylarının merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı. 2024 YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurdu, ve ilk oturum Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 819 bin 362 aday katıldı. Tercih sürecinin ardından üniversite yerleştirmeleri ve kayıt işlemleri başlayacak. Tüm gözler, ÖSYM'nin açıklayacağı sonuçlara çevrilmiş durumda.

YÜKSEK GERİLİM: TERCİH SÜRECI BU GECE BİTECEK

ÖSYM'den gelen son haberlere göre tercih işlemleri 4 Ağustos'ta sona erecek. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada adayları işlemlerini tamamlamaları konusunda uyardı ve hayırlı olmasını diledi. Ersoy, tercih sürecinin bitmesinin ardından yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin de bilgiler verdi.

MERAKLA BEKLENEN TARIH: YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların heyecanla beklediği YKS tercih sonuçlarının, 2 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren yaklaşık 2 hafta içerisinde açıklanması öngörülüyor. Bu takvim, üniversite kayıtlarının başlamasından önce sonuçların erişime sunulacağına işaret ediyor.

ÜNİVERSİTE KAYIT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Üniversitelerde eğitime başlayacak olan adaylar, 19-23 Ağustos arasında kayıtlarını yapabilecek. Ayrıca, elektronik kayıtlar da 19-21 Ağustos arasında gerçekleştirilecek.

BOŞ KALAN KONTENJANLAR İÇİN EK TERCİHLER

Genel yerleştirmelerin ardından boş kalan kontenjanlar için ek tercih süreci işleyecek. Yükseköğretim programlarında boş kalan ya da çeşitli nedenlerle dolmayan kontenjanlar için ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. Bu esnada daha önce bir programa yerleşen adaylar ek yerleştirme için başvuramayacaklar. ÖSYM bu sürecin detaylarını önümüzdeki dönemde adaylarla paylaşacak.