Üniversite Adayları İçin YKS Tercih Maratonu Başladı!

Üniversite adaylarının heyecanlı bekleyişi: YKS tercihleri başlıyor!

Eğitim 25.07.2024 13:54:00 0
Üniversite Adayları İçin YKS Tercih Maratonu Başladı!
Tarih: 25.07.2024 13:56

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI TERCİH DÖNEMİ BAŞLIYOR 

Üniversite hayali kuran gençler için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 tercih süreci bugün start alıyor. Genel bilgilere göre, bu yıl üniversitelerin sunduğu toplamda 1 milyon 58 bin 345 kontenjan adayları bekliyor. Öğrencilerin doğru bir tercih yapabilmesi adına 2024-YKS tercih kılavuzu da paylaşılacak. Önemli olan, adayların uzmanlık ve ilgi alanlarına, aynı zamanda iş piyasasının ihtiyaçlarına yönelik bilinçli bir tercih yapmaları. Ancak herkesin merakla beklediği soru: YKS tercih ekranı ne zaman aktif olacak ve tercih kılavuzu ne zaman yerini alacak?

GERİ SAYIM BAŞLADI: ÖSYM'DEN BİLGİ BEKLENİYOR 

YKS sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanmasının ardından adayların gözü kulağı ÖSYM'nin açıklayacağı tercih tarihlerinde. Özellikle Türkiye genelindeki üst düzey üniversiteleri hedefleyen öğrenciler, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sonuçlarının getireceği bu fırsatı değerlendirmek için beklemekteler. Adaylar şimdi ÖSYM'nin yapacağı duyuru ile YKS 2024 tercih sürecinin resmen başlamasını bekliyor.

YKS TERCİH TARİHLERİNE DAİR ÖNEMLİ GELİŞME 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan son duyuruya göre, merakla beklenen YKS tercihlerinin tarihleri netleşti. YKS tercih işlemleri 25 Temmuz'dan 2 Ağustos tarihine kadar gerçekleştirilecek.

ADAYLAR TERCİHLERİNİ NASIL VE NEREDE YAPABİLECEK? 

Tercih sürecinde, belirlenen tarihler arasında adaylar tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması kullanarak kendileri yapacaklar. Önemli olan, AİS ekranındaki yönlendirmelere uygun olarak, tercih işlemi tamamlanacak. Başka bir deyişle, başvuru merkezlerinde yüz yüze yapılan tercihler ya da posta yoluyla ÖSYM'ye gönderilecek tercih listeleri kabul edilmeyecek.

ADAYLARA KAÇ TERCİH HAKKI VERİLİYOR? 

YKS tercih sürecinde, her aday toplamda 24 tercih yapma hakkına sahip olacak. Öğrencilerin tercihlerini yaparken, isteklerine ve stratejilerine göre hareket etmeleri önerilir. Özellikle yüksek istekle hedeflenen ve taviz verilmek istenmeyen programlar, tercih listelerinde üst sıralarda yer almalıdır. Bununla birlikte, kazanıldığı takdirde kayıt yaptırılmayacak bir programa tercih listesinde yer vermemek temel kurallardan biridir. Adayların, listelerine son şekli verirken, belirledikleri programların tercih sırasındaki önem düzeyini dikkatlice gözden geçirmeleri gerekmekte.

YKS TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYIN


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem