Tarih: 19.08.2024 02:43

Üniversite Adayları Dikkat: E-devlet Üzerinden E-kayıtlar Bugün Başlıyor!

Facebook Twitter Linked-in

ÜNİVERSİTE ADAYLARI İÇİN E-KAYIT SÜRECİ BAŞLATILDI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda tercih yaparak üniversiteye yerleşmeye hak kazanan 987 bin 388 aday için kayıt dönemi bugün itibarıyla başlamıştır. Adaylar, elektronik kayıtlarını "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" internet adresi üzerinden 23 Ağustos'a kadar gerçekleştirebilecekler.

YKS'NİN ARDINDAN KAYIT ZAMANI

8-9 Haziran tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları geçen Salı günü açıklanmıştı. Başarıyla bir programa yerleşen adaylar için şimdi üniversite kayıt süreci başlamaktadır. 19-23 Ağustos tarihleri arasında yüz yüze yapılacak olan üniversite kayıtları öncesinde, 21 Ağustos'a kadar sürecek olan elektronik kayıt süreci de aynı anda yürütülecektir. Tüm kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar belirlenecek ve ek yerleştirme takvimi duyurulacak.

ADIM ADIM ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleşen adaylar, e-devlet üzerinden "https://www.turkiye.gov.tr" adresine giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini tamamlayacaklar. Elektronik kayıt yapma süreci zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kayıt yapmayan ya da yapamayan adaylar, yerleştikleri yükseköğretim kurumlarına bizzat başvuracaklardır. Özel yetenek sınavları ya da elektronik kayıt için uygun olmayan programlara yerleşen adaylar (sağlık raporu gerektiren programlar gibi), gerekli belgelerle belirtilen tarihlerde ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekecektir. Elektronik ortamda kayıt işlemi yapan öğrenciler, öğrenim görecekleri kurumların web sitelerinde duyurulan tarihlerde ders kayıtlarını gerçekleştirebilecek ve belirtilen belgelerle kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

E-KAYIT İŞLEMİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu'nun e-Devlet üzerinden sunduğu hizmetler sayfasında bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasına erişebilirler. İlgili bağlantı üzerinden işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirler. Bu sürecin her aşamasında e-devlet sisteminin sağladığı kolaylıklardan yararlanılacak ve öğrenciler üniversite hayatına bir adım daha yaklaşacaklardır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —